Bioinformaatioteknologia

Opiskelijaprojektit

Opiskelijat voivat osallistua jo opintojen aikana erilaisiin tutkimusprojekteihin. 

Tutustu projekteihin, joissa on ollut mukana bioinformaatioteknologian opiskelijoita:

Entiset bioinformaatioteknologian opiskelijat kehittivät innovatiivisen luunpidennyslaitteen

Entiset bioinformaatioteknologian opiskelijat ovat tehneet merkittävän keksinnön luuston epämuodostumien korjaamiseksi. Heidän kehittämänsä laite yhdistää luuydinnaulauksen magneettikenttään reagoivan älymateriaalin innovatiiviseen käyttöön. Laite pidentää raajojen luita luotettavammin, edullisemmin ja kivuttomammin kuin aiemmat tätä vaivaa hoitavat ratkaisut.

Made in Aalto: Älymetallilla pitkälle

Lisätietoa synoste.fi

Millaista on osallistua Suomen ensimmäisen satelliitin suunnitteluun ja rakentamiseen?

 

Mitä syntyy, kun opiskelijoilla on aikaa, inspiraatiota ja iso kasa elektroniikkaa?

Tervetuloa Sähköpaja-kurssille:

 


Työnantajien terveisiä

Lue terveisiä Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijoista kiinnostuneilta työnantajilta:

ABB Oy

ABB on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa yli 130 000 henkilöä noin 100 maassa. Suomessa työllistämme noin 7000 ihmistä pääasiassa Helsingissä ja Vaasassa. ABB:n toiminta jakautuu viiteen divisioonaan: Sähkövoimatuotteet, Sähkövoimajärjestelmät, Sähkökäytöt ja kappaletavara-automaatio, Pienjännitetuotteet ja Prosessiautomaatio. Tällä hetkellä isoimmin kasvavat alat ovat sähkökäytöt sekä erityisesti niiden aurinko- sekä tuulisähkösovellukset.

Rekrytoimme jatkuvasti uusia osaajia kaikille toimialoillemme; esimerkiksi vuonna 2011 ABB:lla aloitti Suomessa noin 400 uutta työntekijää. Näistä osa oli jo valmiita asiantuntijoita, mutta mukana oli myös paljon vastavalmistuneita sähkö-, elektroniikka-, automaatio- ja konetekniikan diplomi-insinöörejä. Tyypillisiä työtehtäviä vastavalmistuneille ovat esimerkiksi tuotekehitysinsinööri tai projekti-insinööri. Isossa yrityksessä työtehtäviä on kuitenkin paljon ja diplomi-insinöörejä työskentelee myös mm. myynnin, oston ja vaikkapa logistiikan parissa.

ABB tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittyä asiantuntijaksi huipputeknologian ja alan ehdottomien huippujen parissa. Panostamme jatkuvasti työntekijöidemme kehittämiseen ja globaalina yrityksenä voimme tarjota työmahdollisuuksia ympärimaailmaa. Odotamme työntekijöiltämme halua kehittyä ja hyviä kommunikointitaitoja aidosti globaalissa ympäristössä.

Ota yhteyttä:
www.abb.fi
www.abb.fi/uralle

Metso

Metso yhdistää haastavat työtehtävät myönteiseen ja arvostavaan työympäristöön ainutlaatuisella tavalla. Toimitamme johtavia ratkaisuja asiakkaillemme kaivos-ja kivenmurskausalalla sekä virtauksensäätö-liiketoiminnassa. Metso muodostaa globaalin ja silti tiiviin 11 000 kollegan verkoston 50 maassa. Pyrimme olemaan turvallisuuden ja kestävän kehityksen edelläkävijöitä. Meillä asiantuntijat pääsevät näyttämään kykynsä ja laajasti hyödyntämään tietojaan ja osaamistaan.

www.metso.com

Omnitele

Omnitele is a telecommunications consulting and services company. Our services range from strategic technology advisory services to network design and network quality development. We help operators make investment decisions and to get the most out of their current assets by bridging the gap between technology and business.

What Kind of Profiles Are We Looking For?

We hire people on all levels of professional development. Thesis workers, graduates and experienced professionals. In order to be successful at Omnitele, you personify our core values:

Trusted

 • You have a proven track record of excellent performance in your professional career
 • You are a person who stands behind his or her promises
 • You are eager to help your colleagues and your customers

Intelligent

 • You possess an excellent academic record as well as an analytical mindset
 • You are able to find the “not-so-obvious” solutions for problems that you encounter
 • You are fluent in English

Straightforward

 • You are an honest and outgoing personality, with a touch of good sense of humor
 • In your work you are very results oriented
 • You possess a healthy amount of determination and guts (‘Sisu’ as the Finns call it)

What Can Omnitele Offer You?

 • Challenging and diverse project work both in domestic and international assignments
 • Relaxed working environment with intelligent and friendly colleagues
 • Possibility to work side by side with our customers to solve problems related to their network business

Contact us:

www.omnitele.com

www.omnitele.com/careers/open-positions/

Planmeca Oy

Planmeca Oy on hammaslääketieteen laitteita valmistava suomalainen, maailmalla menestyvä perheyritys. Planmecan suunnittelemat ja valmistamat hammashoitokoneet, röntgenlaitteet, ohjelmistotuotteet ja kuvantamisratkaisut edustavat teknologioiltaan ja ominaisuuksiltaan alansa ehdotonta huippua.

Innovaatiot toiminnan lähtökohtana

Planmecan tuotekehitys- ja tutkimusosastoilla Helsingissä työskentelee yli 80 henkilöä. Vuosittain noin 10 % liikevaihdosta ohjataan tutkimukseen ja kehitykseen. Vahvan tuotekehityksensä ansiosta Planmecan laitteet ja ohjelmistot ovat saavuttaneet edelläkävijän aseman alalla ja hammaslääketieteen röntgenlaitteissa Planmeca on markkinajohtaja. Design, ergonomia, teknologiaosaaminen ja kokonaisvaltaiset tuoteratkaisut ovat kilpailuvalttejamme. Tuotteemme ovat menestyneet useissa kansainvälisiä muotoilukilpailuissa.

Kansainvälinen liiketoiminta – suomalaiset juuret

Planmecan tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Helsingin Herttoniemessä. Yli 98 % Planmecan tuotannosta viedään ulkomaille, yli 100 maahan.

Vuonna 1971 perustettu Planmeca Oy on Planmeca Groupin emoyhtiö. Yhtiöryhmä toimii terveydenhuollon ja lääketieteen laiteteknologian alalla. Yhtiöryhmällä on vajaa 2 400 työntekijää, joista Suomessa noin 800.

Haluatko tehdä mielekästä, ihmisten hyvinvointia edistävää työtä?

Arvostamme työntekijöissämme innovatiivisuutta ja luovuutta. Toivomme itsenäistä otetta työhön sekä intoa ja kykyä ratkaista haasteita. Kansainvälinen työympäristö edellyttää joustavuutta ja sopeutumiskykyä.

Uusille osaajille on aina kysyntää. Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden kehittyä ja kehittää.

Tarjoamme lopputyö- ja kesätyöpaikkoja ja työllistämme myös lähellä valmistumista olevia teekkareita. Vuonna 2011 Planmecalla aloitti lähes 20 vastavalmistunutta tai valmistumisvaiheessa olevaa teekkaria, mukaan lukien diplomityöntekijät. Tarvitsemme joukkoomme useamman tekniikan alan osaajia, jotka työskentelevät meillä pääsääntöisesti tuotekehityksessä (ohjelmistokehityksen, mekaniikkasuunnittelun tai elektroniikkasuunnittelun parissa) tai muissa teknisissä asiantuntijatehtävissä.

Ota yhteyttä: rekrytointi [at] planmeca [dot] com.

www.planmeca.fi/rekrytointi


Millaista opiskelu on?

Tutustu opiskelijoiden tarinoihin!

blogikuva4.jpg Opiskelijoidemme Erikan ja Mikan nettipäiväkirja (sahkoala.fi)
Fluoresenssimikroskopia_kuvaaja_Markus_Turunen_lift.jpg Heti opintojen alussa pääsee kokeilemaan laboratoriotyöskentelyä Ihmisen mittaaminen -kurssilla: Fuksit käyvät käsiksi bioinformaatioteknologiaan (juttu Sähkötekniikan korkeakoulun verkkosivuilla)

Lisätietoa


Tule vierailulle Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakouluun

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa järjestetään niin koululaisille, lukiolaisille kuin opettajillekin tarkoitettuja ohjattuja vierailuja. Tavoitteena on tehdä tutuksi korkeakoulun koulutusohjelmia sekä korkeakoulussa tehtävää tutkimusta.

Vierailuryhmät ottaa vastaan korkeakoulumme opiskelija, joka kertoo omista opiskelukokemuksistaan. Sen jälkeen ryhmä viedään tutustumaan korkeakoulun laitoksiin, joissa esitellään tarkemmin laitoksen tutkimusta sekä tutustutaan mm. laitoksen tiloihin ja laitteisiin. Vierailun kesto on n. 1,5 tuntia ja vierailuryhmien koko minimissään 5 henkeä ja maksimissaan 20 henkeä.

Aiempia vierailukohteita ovat olleet mm.:

 • automaatio- ja systeemitekniikan laitoksen robotit sekä mikro- ja nanotekniikan keskus Micronova
 • signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitoksen kaiuton huone sekä tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos
 • sähkötekniikan laitoksen sähkökonesali/suurjännitehalli sekä Suomen ensimmäinen satelliitti Aalto-1 -projekti
 • elektroniikan laitos: elektroniikan integroinnin ja luotettavuuden tutkimusryhmä ja valaistustekniikan tutkimusryhmä

Lisätietoja: Heta Närhi, heta.narhi [at] aalto [dot] fi, p. 050 339 2472

Lue myös LUMA-toiminnasta Otaniemessä


Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 13.03.2018.