Haku kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin (3 v + 2 v)

Kandidaattiohjelman opiskelijavalinnoissa opinto-oikeus myönnetään kauppatieteiden kandidaatin ja kauppatieteiden maisterin tutkintojen suorittamiseen. Haku kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa.

Tällä sivulla kerrotaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattitason opiskelijavalinnoista. Lisätietoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikön kandidaattitason opiskelijavalinnoista löydät täältä.

Helsingin yksikön kampukset ovat Otaniemessä (Espoo) ja Töölössä (Helsinki). Kandidaattivaiheen opetus järjestetään Otaniemen kampuksella ja maisterivaiheen opetus Töölön kampuksella.

Ajankohtaista

 

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeen rakennusjako

 • Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakokeeseen 7.6.2017 klo 10-14 Aalto-yliopistossa osallistuvat yhteisvalinnassa Aalto-yliopistoon ensisijaisesti tai ainoana hakukohteena hakeneet hakijat.
  • Valintakoe järjestetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella.
  • Hakijat sijoittuvat kampuksen eri rakennuksiin sukunimen mukaan seuraavasti:
   • Otakaari 1: Aalto - Nikulainen
   • TUAS, Maarintie 8 (ent. Otaniementie 17): Nilsén - Ruusunen
   • Tietotekniikka, Konemiehentie 2: Rybarczyk - Somppi
   • Otakaari 4: Sontag - Viitasaari
   • Rakentajanaukio 4: Vikelä - Öykkönen
  • Valintakoeaamuna löydät oman rakennuksesi etuovista tarkemman salijaon eli missä rakennuksen saleista osallistut valintakokeeseen. Saavu valintakoeaamuna omaan rakennukseesi viimeistään 9.30.
  • Katso tarkemmat ohjeet valintakokeeseen osallistumisesta tämän sivun Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta - valintamenettely -kohdasta. Huomioithan, että ohjeistus kirjoitusvälineistä on muuttunut: Valintakoe tehdään kuulakärkikynällä, joten ethän ota lyijykynää mukaan.

Muuta ajankohtaista

Valintojen 2017 aikataulu

Hakuaika kandidaattiohjelmaan on kerran vuodessa. Hakuaika Helsingin yksikön syksyllä 2017 alkaviin opintoihin on 15.3.–5.4.2017 ja Mikkelin yksikön syksyllä 2017 alkaviin opintoihin on 10.-25.1.2017. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Lisätietoa Mikkelin yksikön opiskelijavalinnoista

Vuoden 2017 valintojen aikataulu

 

15.3.2017

Hakuaika Helsingin yksikköön alkaa (kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, Helsingin yksikön SAT-valinta, Talousguru-kilpailun perusteella hakevat)

Hakuaika avoimen väylän valinnassa alkaa (Helsingin ja Mikkelin yksiköt)

5.4.2017
klo 15.00

Hakuaika Helsingin yksikköön päättyy (kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, Helsingin yksikön SAT-valinta, Talousguru-kilpailun perusteella hakevat)

Hakuaika avoimen väylän valinnassa päättyy (Helsingin ja Mikkelin yksiköt)

20.4.2017
klo 15.00

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa hakevat:
Hakijoiden, jotka hakevat muulla kuin vuoden 1990 jälkeen suoritetulla suomalaisella ylioppilastutkinnolla tai keväällä 2017 valmistuvalla tutkinnolla (ei RP-, IB- ja EB-tutkinnoilla hakevat), tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksesta Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin. RP-, IB- ja EB-tutkinnon 2017 suorittavien tulee toimittaa ennakkoarvio Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin. Katso Hakemus ja vaadittavat liitteet

Valintakokeen erityisjärjestelyhakemusten liitteineen oltava perillä (kauppatieteellisen alan yhteisvalinta)

SAT-valinnassa hakevat:
Hakijoiden, jotka hakevat muulla kuin vuoden 1990 jälkeen suoritetulla suomalaisella ylioppilastutkinnolla tai keväällä 2017 valmistuvalla tutkinnolla (ei RP-, IB- ja EB-tutkinnoilla tai High School Diplomalla hakevat), tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksesta Aalto-yliopiston hakijapalveluihin. RP-, IB- ja EB-tutkinnon ja High School Diploman 2017 suorittavien tulee toimittaa ennakkoarvio Aalto-yliopiston hakijapalveluihin. Katso Hakemus ja vaadittavat liitteet

Talousguru-kilpailun perusteella hakevat:
Hakijoiden, jotka hakevat ennen vuotta 2017 suoritetulla kansainvälisellä ylioppilastutkinnolla (RP-, IB- ja EB-tutkinnot), tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksesta Aalto-yliopiston hakijapalveluihin. RP-, IB- ja EB-tutkinnon 2017 suorittavien tulee toimittaa ennakkoarvio Aalto-yliopiston hakijapalveluihin. Katso Hakemus ja vaadittavat liitteet

2.5.2017

Hakuaika siirtohaussa alkaa

4.5.2017
klo 15.00

Hakukelpoisuuteen liittyvät hakuajan jälkeen muuttuneet tiedot ilmoitettava (kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, SAT-valinta, Talousguru-kilpailun perusteella hakevat)

16.5.2017
klo 15.00

Hakuaika siirtohaussa päättyy

31.5.2017
klo 15.00

Siirtohaussa edellytetyt opinnot tulee olla suoritettuna ja kirjattuna rekisteriin sekä todistus niistä tulee toimittaa Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

7.6.2017
klo 10-14

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakoe, Aalto-yliopiston osalta Otaniemen kampuksella

8.6.2017
klo 15.00

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa hakevat:
Keväällä 2017 valmistuvien todistuskopio on oltava toimitettuna Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin. Ei koske suomalaisella tai kansainvälisellä (IB, EB, RP) ylioppilastutkinnolla hakevia.

SAT-valinta:
Keväällä 2017 valmistuvien todistuskopio on oltava toimitettuna Aalto-yliopiston hakijapalveluihin. Ei koske suomalaisella tai kansainvälisellä (IB, EB, RP) ylioppilastutkinnolla eikä High School Diplomalla hakevia.

Lopulliseen valintaan vaikuttavien tietojen muutokset ilmoitettava (kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, Talousguru-kilpailun perusteella hakevat)

13.6.2017 klo 15.00

SAT-valinta:
Virallisen SAT-tulosraportin tulee olla Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun käytettävissä

Avoimen väylän valinta:
Vaadittavat opinnot on oltava suoritettuina. Jos opinnot on suoritettu muualla kuin Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa tulee myös todistus opinnoista olla toimitettuna Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin.

30.6.2017

Valintojen tulokset julkistetaan (kaikki valintaryhmät)

14.7.2017
klo 15.00

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta:
Keväällä 2017 IB-, EB- tai RP-tutkinnon suorittavat: Todistuskopio on oltava toimitettuna Itä-Suomen yliopiston hakijapalveluihin.

SAT-valinta:
Keväällä 2017 IB-, EB- tai RP-tutkinnon tai High School Diploman suorittavat: Todistuskopio on oltava toimitettuna Aalto-yliopiston hakijapalveluihin. Myös mahdolliset kielitaitotodistukset toimitettava.

Talousguru-kilpailun perusteella hakevat:
Keväällä 2017 IB-, EB- tai RP-tutkinnon suorittavat: Todistuskopio on oltava toimitettuna Aalto-yliopiston hakijapalveluihin.

Viimeinen päivä vastaanottaa opiskelupaikka (kaikki valintaryhmät)

Opiskelijavalintoja koskeva oikaisupyyntöaika päättyy (kaikki valintaryhmät)

Hakukohteet ja hyväksyttävien enimmäismäärät

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Helsingin yksikön kandidaattiohjelman opiskelijavalinnoissa haetaan aina samaan hakukohteeseen: suorittamaan kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoja. Hakea voi viidessä valintaryhmässä:

 • Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta: todistusvalinnassa 58 uutta opiskelijaa (kaikki ensikertalaisia hakijoita*), yhteispistejonossa 146 uutta opiskelijaa (joista 73 ensikertalaisia hakijoita*) ja koepistejonossa 88 uutta opiskelijaa (joista 44 ensikertalaisia hakijoita*), yhteensä 292 uutta opiskelijaa
  • Opintopolku: Kauppatieteet, Helsinki, kauppatieteiden kandidaatti ja maisteri (3 v + 2 v) (Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta)
 • SAT-valinta: 15 uutta opiskelijaa (vähintään 60 % on ensikertalaisia hakijoita*)
  • Opintopolku: SAT-valinta, kauppatieteet, Helsinki, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v + 2 v)
 • Talousguru-kilpailun perusteella hakevien valinta: 3 uutta opiskelijaa
  • Opintopolku: Talousguru-kilpailun perusteella hakevien valinta, kauppatieteet, Helsinki, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v + 2 v)
 • Avoimen väylän valinta: 20 uutta opiskelijaa Helsingin yksikköön ja 5 uutta opiskelijaa Mikkelin yksikköön
  • Opintopolku: Avoimen yliopiston opintojen perusteella hakevien valinta, kauppatieteet, Helsinki, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v + 2 v)
 • Siirtohaku: 5 uutta opiskelijaa Helsingin yksikköön ja 2 uutta opiskelijaa Mikkelin yksikköön
  • Opintopolku: Siirtohaku, kauppatieteet, Helsinki, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v + 2 v)

Hakukohde ja valintaryhmät Opintopolku-palvelussa

* Ensikertalainen hakija = hakija, joka ei ole suorittanut korkeakoulututkintoa Suomessa tai joka ei ole ottanut korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa vastaan kevään 2014 opiskelijavalinnoissa tai sen jälkeen

Helsingin yksikössä opiskelija suorittaa ensin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon. Kandidaatin tutkinnon erikoistumisalue valitaan ensimmäisen lukuvuoden lopussa. Avoimen väylän valinnassa hyväksytyt hakevat erikoistumisalueelle yhteishaun yhteydessä. Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon jälkeen suoritetaan kauppatieteiden maisterin tutkinto.

Kuka voi hakea

Hakukelpoisuus Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ja SAT-valinnassa

Voit hakea kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ja SAT-valinnassa, jos olet suorittanut jonkin alla olevista tutkinnoista:

 • suomalainen ylioppilastutkinto
 • International Baccalaureate -tutkinto (IB)
 • European Baccalaureate -tutkinto (EB)
 • Reifeprüfung-tutkinto (RP)
 • vähintään kolmivuotinen ammatillinen perustutkinto tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot
 • ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai niitä vastaava aikaisempi tutkinto
 • korkeakoulututkinto yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai Maanpuolustuskorkeakoulussa
 • ulkomainen koulutus, joka kyseisessä maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin

Jos et ole suorittanut mitään yllä olevista tutkinnoista, mutta katsot omaavasi opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet, voit hakea lupaa osallistua valintakokeeseen toimittamalla perustellun hakemuksen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Hakijapalveluihin.

Jos haet SAT-valinnassa, sinun on lisäksi tarvittaessa osoitettava riittävä suomen kielen taito (ks. Kielitaitovaatimukset).

Jos sinulla on jo oikeus suorittaa kauppatieteiden maisterin tutkinto Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, et voi hakea näissä valinnoissa.

Jos olet pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, etkä voi todistaa korkeakoulukelpoisuuttasi asiakirjoin ja haet kandidaattikoulutukseen, voidaan sinut kutsua kauppatieteellisen alan valintakokeeseen. Muissa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattitason opiskelijavalintojen valintaryhmissä hakukelpoisuus arvioidaan normaalin valintaprosessin mukaisesti niiden dokumenttien perusteella, jotka hakija toimittaa hakemuksensa yhteydessä, tai joita tältä pyydetään lisäselvityksenä.

Hakukelpoisuus Talousguru-kilpailun perusteella hakevien valinnassa

Talousguru-kilpailussa vuonna 2017 kolmelle parhaiten sijoittuneelle voidaan myöntää opiskeluoikeus suorittamaan kauppatieteiden kandidaatin ja maisterin tutkintoja sinä vuonna, kun he ovat suorittaneet hyväksyttävästi lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon.

Hakukelpoisuus Avoimen väylän valinnassa

Tässä valinnassa hakevalta edellytetään yhteensä vähintään 60 opintopisteen laajuiset Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaiset opinnot alla luetelluista opintojaksoista:

 • Johtamisen perusteet TAI Introduction to Management, 6 op
 • Laskentatoimen perusteet TAI Principles of Accounting, 6 op
 • Markkinoinnin perusteet TAI Introduction to Marketing, 6 op
 • Rahoituksen perusteet TAI Managerial Finance/Principles of Finance, 6 op
 • Taloustieteen perusteet TAI Principles of Economics, 6 op
 • Yritysjuridiikan perusteet TAI Introduction to Business Law, 6 op
 • Tuotantotalouden perusteet TAI Operations Management, 6 op
 • Business Communication, 3 op

 • Yritysvastuu TAI Corporate Responsibility and Ethics, 3 op

 • Tilastotieteen perusteet TAI Introduction to Statistics, 6 op

 • Talousmatematiikan perusteet, 6 op TAI Tilastotieteen jatkokurssi, 6 op TAI Kvalitatiivinen tutkimus, 6 op TAI Business Mathematics with Excel Applications, 6 op

 • Yritysviestinnän perusteet, 6 op TAI Viestintä ja projektinhallinta, 6 op TAI Introduction to Corporate Communication, 3 op JA Finnish Business Communication, 3 op TAI Finnish for Foreigners, 3 op

 • Taulukkolaskenta ja analytiikka, 6 op (Huomioidaan vain Helsingin yksikköön hakevilla. Myös aikaisemmin suoritettu Taulukkolaskenta ja analytiikka -opintojakso, joka on laajuudeltaan 5 op, hyväksytään. Tällöin edellytettyjen opintojaksojen laajuus on 59 op.)

Vaadittujen opintojen tulee olla suoritettuna 13.6.2017 klo 15.00 mennessä. Opintojen tulee olla yliopistossa suoritettuja. Ammattikorkeakoulutasoisia tai opistotasoisia opintoja ei huomioida valinnassa. Opintojen opintopisteillä painotetun arvosanan on oltava vähintään 3,50 asteikolla 1-5. Arvosanan laskemisessa huomioidaan vain hakukelpoisuuteen edellytettyjen opintojaksojen (60 op) arvosanat. Mikkelin yksikön koulutukseen hakevalla tulee vaadittavista opinnoista vähintään 36 op olla suoritettuna englannin kielellä.

Lisätietoja vaadituista opinnoista Väylä tutkinto-opiskelijaksi -sivuilta

Et voi hakea avoimen väylän valinnassa, jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon tai sinulla on voimassa oleva tutkinnonsuoritusoikeus yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Hakukelpoisuus Siirtohaussa

Siirto-opiskelijalla tarkoitetaan opiskelijaa, joka siirtyy suomalaisesta korkeakoulusta toiseen tai yliopiston sisällä tutkinnosta toiseen.

Olet hakukelpoinen hakemaan siirtohaussa, kun

 • sinulla on voimassa oleva alempaan korkeakoulututkintoon johtava opinto-oikeus toisessa suomalaisessa korkeakoulussa tai eri tutkintoon johtava opinto-oikeus Aalto-yliopistossa;
 • olet suorittanut yliopistotasoisia kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon kuuluvia opintoja vähintään 75 opintopisteen verran siten, että opintoihin sisältyy ennalta määritellyt liiketoimintaosaamisen perusteet -opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot;
 • olet suorittanut seuraavat liiketoimintaosaamisen perusteet -opintokokonaisuuteen kuuluvat opintojaksot vähintään painotetulla keskiarvolla 4,0 (asteikolla 1-5) 31.5.2017 mennessä:
  • Johtamisen perusteet TAI Introduction to Management, 6 op
  • Yritysvastuu TAI Corporate Responsibility and Ethics, 3 op
  • Laskentatoimen perusteet TAI Principles of Accounting, 6 op
  • Markkinoinnin perusteet TAI Introduction to Marketing, 6 op
  • Rahoituksen perusteet TAI Managerial Finance/Principles of Finance, 6 op
  • Taloustieteen perusteet TAI Principles of Economics, 6 op
  • Yritysjuridiikan perusteet TAI Introduction to Business Law, 6 op
  • Tuotantotalouden perusteet TAI Operations Management, 6 op
  • Taulukkolaskenta ja analytiikka, 6 op (Helsingin yksikköön hakevat)

  • Talousmatematiikan perusteet, 6 op TAI Business Mathematics with Excel Applications, 6 op (Mikkelin yksikköön hakevat)

 • olet suorittanut/suoritat hakulukuvuonna (1.8.2016–31.7.2017) vähintään 55 opintopistettä;
 • et ole vielä suorittanut kandidaatin tutkintoa siinä koulutuksessa, josta haet siirtoa; ja
 • sinulla on opintoaikaa jäljellä sen verran, että KTK- ja KTM-tutkintojen suorittaminen sen aikana on mahdollista. (Riittävä opintoaika määritellään sen mukaan, että opintoja suoritetaan 60 op/lukuvuosi.)
 • Lisäksi, jos haet Mikkelin yksikköön, enintään 18 opintopistettä vaadituista opintojaksoista saa olla suoritettu suomen kielellä.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Helsingin yksikön kandidaattiohjelman tutkinto-opiskelija ei voi hakea siirtoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikön kandidaattiohjelmaan eikä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikön kandidaattiohjelman tutkinto-opiskelija voi hakea siirtoa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Helsingin yksikön kandidaattiohjelmaan.

Jos olet jo suorittanut kandidaatin tutkinnon, kannattaa sinun tutustua Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun maisteriohjelmien valintaperusteisiin.

Kielitaitovaatimukset

Sinun ei tarvitse osoittaa riittävää suomen kielen taitoa, jos olet

 • saanut suomenkielisen koulusivistyksen eli sinulla on hyväksytty arvosana suomen kielestä äidinkielenä peruskoulun tai lukion päättötodistuksessa, olet suorittanut äidinkielen (suomi) -kokeen ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanalla approbatur tai olet suorittanut suomi toisena kielenä -kokeen ylioppilastutkinnossa vähintään arvosanalla magna cum laude approbatur; TAI
 • olet suorittanut hakukelpoisuuden antavan tutkinnon (esimerkiksi korkeakoulututkinto, ei koske ylioppilastutkintoa) suomen kielellä.

Jos et ole suorittanut yllä mainittuja kokeita tai tutkintoja, voit osoittaa riittävän suomen kielen taidon yleisellä kielitutkinnolla, josta edellytetään vähintään kahdesta osakokeesta taitotaso 4, joista toisen tulee olla kirjoittaminen-osakokeesta. Huomioithan, että kielitutkintoon tulee ilmoittautua ajoissa ja että tulosten saamisessa kestää n. pari kuukautta.

Harkinnan mukaan myös muu näyttö suomen kielen taidosta voidaan ottaa huomioon. Kysy tästä tarvittaessa lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluista.

Jos haet kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa, sinun ei tarvitse osoittaa riittävää suomen kielen taitoa.

Kielitaitotodistus on toimitettava viimeistään 14.7.2017.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, SAT-valinta, Talousguru-kilpailun perusteella hakevien valinta ja Avoimen väylän valinta ovat mukana korkeakoulujen yhteishaussa. Siirtohaku on osa Aalto-yliopiston erillisvalintoja.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta, SAT-valinta, Talousguru-kilpailun perusteella hakevien valinta ja Avoimen väylän valinta

 • Haku valtakunnallisen Opintopolku-palvelun kautta
 • Hakuaika alkaa 15.3.2017 ja päättyy 5.4.2017 klo 15.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.

Siirtohaku

 • Haku valtakunnallisen Opintopolku-palvelun kautta
 • Hakuaika alkaa 2.5.2017 ja päättyy 16.5.2017 klo 15.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida.

Kun olet täyttänyt hakulomakkeen Opintopolku-palvelussa, saat sen tarkasteltavaksi. Sähköinen lomake lähetetään painamalla Lähetä hakemus -painiketta. Hakulomake on mahdollista tulostaa. Hakulomakkeen täyttämisen jälkeen palvelu kertoo sinulle, mitä liitteitä sinun on toimitettava hakemuksen lisäksi. Onnistuneesti lähetetystä hakulomakkeesta saat vahvistusviestin sähköpostiisi.

Merkitse liitteisiin tai erilliselle paperille nimesi, hakulomaketunnuksesi, henkilötunnuksesi, yhteystietosi sekä valinta, johon liitteet kuuluvat. Tavallinen kopio todistuksesta riittää, kopion ei tarvitse olla oikeaksi todistettu.

Opiskelijavalinta perustuu hakulomakkeessa ja niiden liitteissä ilmoitettuihin sekä valtakunnallisen hakijarekisterin kautta saatuihin tietoihin. Hakulomake tulee täyttää annettujen ohjeiden mukaisesti. Hakija vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja lomakkeen oikeasta täyttämisestä. Virheellisesti tai epäselvästi merkityt tiedot, jotka vaikuttavat valinnan lopputulokseen, joudutaan tulkitsemaan hakijalle epäedullisesti. Väärien tietojen antaminen opiskelijavalinnan yhteydessä voi johtaa saadun opiskelupaikan menettämiseen.

Katso tarvittavat liitteet alta hakukohdekohtaisesti:

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta - hakemuksen liitteet

Ohjeet liitteiden toimittamiseen löydät kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilta. Huomioithan, että kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ei voi hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikköön.

SAT-valinta - hakemuksen liitteet

Nämä tiedot koskevat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Helsingin yksikön SAT-valintaa. Lisätietoa SAT-testillä hakemisesta Mikkeli yksikköön.

 1. Virallinen SAT-tulosraportti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Hakijapalveluissa viimeistään 13.6.2017. Virallinen SAT-tulosraportti tulee tilata testin järjestäjältä suoraan Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun koodilla 1700. Hakijan itse tulostamia tai lähettämiä tulosraportteja ei hyväksytä. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluiden yhteystiedot
 2. Kopio todistuksesta, jolla osoitat riittävän kielitaidon. Katso Kielitaitovaatimukset .
 3. Kopio hakukelpoisuutesi osoittavasta tutkintotodistuksesta. Riittää, että toimitat kopion yhdestä hakukelpoisuuden antavasta tutkinnosta. Etsi liitteiden toimitusaika alla olevasta listasta suorittamasi tutkinnon mukaan:
 • Jos haet suomalaisella ylioppilastutkinnolla, jonka olet suorittanut vuonna 1990 tai sen jälkeen, ei sinun tarvitse toimittaa liitteitä.
 • Jos haet suomalaisella ylioppilastutkinnolla, jonka olet suorittanut ennen vuotta 1990, toimita kopio ylioppilastutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.
 • Jos haet kansainvälisellä ylioppilastutkinnolla (RP-, IB- ja EB-tutkinto), toimita kopio tutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.
 • Jos haet ammatillisella perustutkinnolla, kouluasteen, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, toimita kopio tutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.
 • Jos haet ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla, toimita kopio tutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.
 • Jos haet korkeakoulututkinnolla, toimita kopio tutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.
 • Jos haet ulkomaisella tutkinnolla, joka asianomaisessa maassa antaa hakukelpoisuuden korkeakouluun, toimita kopio tutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä.
 • Jos suoritat tutkintosi keväällä 2017 niin, että et ehdi toimittaa tutkintotodistusta 20.4.2017 mennessä, toimi seuraavasti:
  • Jos haet keväällä 2017 valmistuvalla suomalaisella ylioppilastutkinnolla, ei sinun tarvitse toimittaa liitteitä.
  • Jos haet keväällä 2017 valmistuvalla kansainvälisellä ylioppilastutkinnolla (RP-, IB- ja EB-tutkinto) tai High School Diplomalla, toimita ennakkoarvio tutkinnostasi tai muu todistus siitä, että olet valmistumassa keväällä 2017, 20.4.2017 klo 15.00 mennessä ja kopio varsinaisesta tutkintotodistuksesta heti sen saatuasi, mutta kuitenkin viimeistään 14.7.2017 klo 15.00 mennessä.
  • Jos haet jollain muulla keväällä 2017 valmistuvalla tutkinnolla, toimita kopio tutkintotodistuksesta 8.6.2017 klo 15.00 mennessä.

Määräaikojen jälkeen suoritettavia tutkintoja tai toimitettuja liitteitä ei huomioida opiskelijavalinnassa.

Mahdollinen todistuskopio ja mahdollinen kopio kielitaidon osoittavasta todistuksesta toimitetaan ensisijaisesti  sähköpostin liitteenä osoitteeseen hakijapalvelut [at] aalto [dot] fi. Jos et voi toimittaa liitteitä sähköpostin liitteenä, voit toimittaa ne Aalto-yliopiston hakijapalveluihin:

Aalto-yliopisto
Hakijapalvelut
PL 11110
00076 Aalto
(käyntiosoite: Otakaari 1, Espoo)

Talousguru-kilpailun perusteella hakevien valinta - hakemuksen liitteet

 1. Kopio hakukelpoisuutesi osoittavasta tutkintotodistuksesta. Riittää, että toimitat kopion yhdestä hakukelpoisuuden antavasta tutkinnosta. Etsi liitteiden toimitusaika alla olevasta listasta suorittamasi tutkinnon mukaan:
 • Jos haet suomalaisella ylioppilastutkinnolla, jonka olet suorittanut vuonna 1990 tai sen jälkeen, ei sinun tarvitse toimittaa liitteitä.
 • Jos haet kansainvälisellä ylioppilastutkinnolla (RP-, IB- ja EB-tutkinto), toimita kopio tutkintotodistuksesta 20.4.2017 klo 15.00 mennessä. Jos haet keväällä 2017 valmistuvalla kansainvälisellä ylioppilastutkinnolla (RP-, IB- ja EB-tutkinto), toimita ennakkoarvio tutkinnostasi 20.4.2017 klo 15.00 mennessä ja kopio varsinaisesta tutkintotodistuksesta heti sen saatuasi, mutta kuitenkin viimeistään 14.7.2017 klo 15.00 mennessä.

Määräaikojen jälkeen suoritettavia tutkintoja tai toimitettuja liitteitä ei huomioida opiskelijavalinnassa.

Mahdollinen todistuskopio toimitetaan ensisijaisesti  sähköpostin liitteenä osoitteeseen  hakijapalvelut [at] aalto [dot] fi. Jos et voi toimittaa liitteitä sähköpostin liitteenä, voit toimittaa ne Aalto-yliopiston hakijapalveluihin:

Aalto-yliopisto
Hakijapalvelut
PL 11110
00076 Aalto
(käyntiosoite: Otakaari 1, Espoo)

Avoimen väylän valinta - hakemuksen liitteet

Hakemus täytetään Opintopolku-palvelussa. Hakulomakkeella voit hakea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Helsingin yksikköön ja Mikkelin yksikköön. Yksikköihin haetaan samalla hakulomakkeella. Hakulomakkeella on ilmoitettava, haetko vain Helsingin yksikköön, vain Mikkelin yksikköön vai kumpaankin yksikköön. Jos haet kumpaankiin yksikköön, on sinun asetettava yksiköt ensisijaisuusjärjestykseen, koska voit tulla hyväksytyksi vain toiseen yksikköön.

Valinnassa edellytetyt opinnot tulee olla rekisterissä 13.6.2017 klo 15.00 mennessä. Jos olet suorittanut opinnot Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa, ei sinun tarvitse toimittaa liitteitä. Jos olet suorittanut opinnot jossain muussa Avoimessa yliopistossa, on sinun osoitettava opintojen suoritus virallisella opintosuoritusotteella, joka on toimitettava Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin 13.6.2017 klo 15.00 mennessä. Opintosuoritusotteesta tulee ilmetä vaadittujen opintojaksojen nimet, laajuudet ja arvosanat sekä oppilaitoksen nimi.

Jos olet suorittanut osan hakukelpoisuuteen vaadituista opinnoista muulla kuin suomen kielellä, et ole saanut suomenkielistä koulusivistystä tai suorittanut tutkintoa suomen kielellä, sinun on toimitettava kopio riittävän suomen kielen taidon osoittavasta todistuksesta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin 14.7.2017 klo 15.00 mennessä. Lisätietoa kielitaitovaatimuksista

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin yhteystiedot

Siirtohaku - hakemuksen liitteet

Hakemus täytetään Opintopolku-palvelussa. Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa virallinen opintosuoritusote, josta käy ilmi seuraavat asiat:

 • Hakijan nimi
 • Hakijan henkilötunnus
 • Valinnan perusteena oleva tutkinnonsuoritusoikeus suomalaisessa korkeakoulussa, korkeakoulun nimi ja tutkinnonsuoritusoikeuden alkamispäivä
 • Valinnan perusteena olevat opinnot (opintojaksojen nimet, laajuudet ja arvosanat)
 • Hakulukuvuonna (1.8.2016-31.7.2017) suoritetut opinnot (opintojaksojen nimet, laajuudet ja arvosanat)

Valinnassa edellytetyt opinnot tulee olla suoritettuna ja kirjattuna rekisteriin sekä todistus niistä tulee toimittaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin 31.5.2017 klo 15.00 mennessä.

Jos et ole saanut suomenkielistä koulusivistystä, sinun on toimitettava kopio riittävän suomen kielen taidon osoittavasta todistuksesta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin 14.7.2017 klo 15.00 mennessä.  Lisätietoa kielitaitovaatimuksista

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin yhteystiedot

Valintamenettely

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinta - valintamenettely

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa mukana olevien hakukohteiden valinta perustuu yhteiseen valintakokeeseen ja yhteisiin valintaperusteisiin. Kaikki hakijat osallistuvat samaan valintakokeeseen, joka arvostellaan samalla tavalla kaikkien hakukohteiden osalta. Myös ylioppilastutkintojen arvosanojen pisteytys on sama kaikissa hakukohteissa.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa opiskelijoita valitaan ensin todistusvalinnassa ylioppilastutkintotodistuksen arvosanojen perusteella:

 • Todistusvalinnassa voi tulla hyväksytyksi vain ensimmäiseen kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohteeseen.
 • Todistusvalinnassa otetaan huomioon ainoastaan ensikertalaiset hakijat.
 • Todistusvalinnassa valintajärjestys määräytyy todistusvalintapisteiden perusteella.
 • Tiedot todistusvalinnassa hyväksytyistä eli aloituspaikkojen määrän perusteella hyväksyttävissä olevista julkaistaan viimeistään tiistaina 30.5.2017.

Hakijat, jotka eivät tule valituksi todistusvalinnassa, osallistuvat valintakokeeseen, jonka perusteella valitaan sekä yhteispistevalintapistein ja koepistevalintapistein. Yhteispistevalinnassa ja koepistevalinnassa valintajärjestys määräytyy hakulomakkeella ilmoitetun ensisijaisuusjärjestyksen ja valintapisteiden perusteella.

Hakijan ei tarvitse itse ilmoittaa, hakeeko hän todistusvalinnassa, yhteispistevalinnassa tai koepistevalinnassa. Hakija otetaan aina huomioon kaikissa näissä valinnoissa, mikäli se on hakijan tausta huomioon ottaen mahdollista. Ensin tutkitaan, tuleeko hakija hyväksytyksi todistusvalinnassa. Jos ei tule hyväksytyksi, tutkitaan, sijoittuuko hakija yhteispistevalinnan pisteiden perusteella hyväksyttävissä olevien joukkoon (ylioppilastutkinnon suorittaneet). Jos ei sijoitu, tutkitaan sijoittuuko hän koepistevalinnan pisteiden perusteella hyväksyttävissä olevien joukkoon (ylioppilastutkinnon suorittaneet ja ei-ylioppilaat).

Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun yhteisvalinnassa valittavien määrästä 20 % määräytyy ylioppilastutkinnon arvosanojen perusteella (todistusvalinta), 50 % yhteispistevalintapisteiden (yhteispistejono) perusteella ja 30 % koepistevalintapisteiden perusteella (koepistejono).

Valintamenettelyn, pisteytyksen ja valintakokeen tarkemman kuvauksen löydät kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilta. Tutustuthan niihin huolellisesti. Yhteisvalinnan verkkosivuilla voit tutustua myös aiempien vuosien valintakokeisiin.

Valintakoe Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa

Hakija osallistuu valintakokeeseen siinä yliopistossa, johon hän hakee ensisijaisesti. Aalto-yliopistossa valintakokeeseen osallistuvat hakijat, joilla Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa ensimmäinen tai ainoa hakukohde.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan valintakoe järjestetään kaikissa yhteisvalintaan kuuluvissa korkeakouluissa 7.6.2017 klo 10–14. Valintakoe suoritetaan yhtäjaksoisesti. Koetilaisuuteen ei lähetetä erllistä kutsua vaan jokainen hakemuksen määräaikaan mennessä toimittanut saa osallistua valintakokeeseen. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu järjestää valintakokeen Otaniemen kampuksella. Hakijoiden sijoittuminen eri rakennuksiin julkaistaan tällä sivulla viimeistään viikko ennen valintakoetta.

Valintakokeella pyritään mittaamaan talouselämään liittyvän tiedon omaksumiskykyä ja taitoa soveltaa sitä. Valintakokeessa voidaan esittää sekä monivalintakysymyksiä että oikein tai väärin -kysymyksiä. Valintakoekirjat ja muut vaatimukset, johon valintakoe perustuu, löydät kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan verkkosivuilla.

Ota valintakokeeseen mukaan

 • kirjoitusvälineet (kuulakärkikynä)
 • henkilöllisyystodistus (passi, henkilöllisyystodistus, kuvallinen KELA-kortti)
 • mahdollinen juomapullo (kirkas, läpinäkyvä, ei etikettiä)

Valintakokeeseen ei saa ottaa mukaan

 • omaa laskinta. Valintakokeeseen osallistuvien käyttöön annetaan yksinkertainen nelilaskin.
 • omia muistiinpanoja ja suttupapereita
 • eväitä
 • sähköisiä viestimiä (esim. kännykkä)

Jos sinulla on lääketieteellinen peruste ottaa valintakokeeseen mukaan juomapullon lisäksi muita eväitä, laita asiasta sähköpostia Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Oppimispalveluihin (opinnot-biz(at)aalto.fi) viimeistään 2.6.2017. Liitä sähköpostiin lääkärintodistus, josta käy ilmi, että lääkäri suosittelee sinulle valintakokeeseen eväitä. Voit toimittaa lääkärintodistuksen myös postitse (ks.yhteystiedot).

Voit saada valintakokeeseen erityisjärjestelyitä vammasi, sairautesi tai vastaavan erityisen syyn perusteella. Erityisjärjestelyt voivat olla esimerkiksi lisäaika valintakokeen tekemiseen, oma rauhallinen tila tai suuritekstinen valintakoe. Erityisjärjestelyitä haetaan sähköisellä hakemuksella. Tarvittavat liitteet löydät hakemuksesta. Lähetä sähköinen hakemus ja toimita liitteet 20.4.2017 klo 15.00 mennessä. Tämän jälkeen toimitetut hakemukset huomioidaan vain siinä tapauksessa, että erityisjärjestelyiden syy on ilmennyt vasta hakuajan päättymisen jälkeen.

SAT-valinta - valintamenettely

SAT-testi

SAT-testi on yhdysvaltalaisten yliopistojen ja oppilaitosten perustaman organisaation ylläpitämä testi, joka on kehitetty opiskelijavalintaa varten. SAT-testi on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. Testi on englanninkielinen ja se on mahdollista suorittaa eri puolilla maailmaa. Lisätietoa SAT-testistä löydät Collegeboardin verkkosivuilta. Katso Collegeboardin sivuilta testien ajankohdat, milloin testeihin on ilmoittauduttava ja kuinka kauan testitulosten saaminen vie.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu edellyttää saavansa SAT-testin tulokset suoraan testin järjestäjältä. Tätä varten kirjaa testin ilmoittautumislomakkeen kyseiseen kohtaan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun koodi (1700).

Jos olet jo tehnyt SAT-testin, tilaa virallinen SAT-tulosraportti testin järjestäjältä ja toimita sen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun hakijapalveluihin. Hakijan itse tulostamia tai lähettämiä raportteja ei voida ottaa huomioon. Jos olet suorittanut SAT-testin useamman kuin yhden kerran, otetaan SAT-valinnassa huomioon kannaltasi paras testitulos.

SAT-valinnassa otetaan huomioon vain 1.1.2015 tai sen jälkeen tehdyt SAT-testit ja vain samaa testiä varten tehdyt osiot.

Testituloksen on kaikissa tapauksissa oltava Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun käytettävissä viimeistään 13.6.2017 (tai viimeistään, kun College Board on julkaissut toukokuun 2017 testauspäivän tulokset kesäkuun puolessa välissä). Jotta tulokset on mahdollista toimittaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun 13.6.2017 mennessä, SAT-testi on tehtävä viimeistään 6.5.2017 (ilmoittautuminen testiin 7.4.2017 mennessä). SAT-testiä, joka on tehty 6.5.2017 jälkeen, ei voi hyödyntää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun SAT-valinnassa.

SAT-testistä otettiin käyttöön uusi versio keväällä 2016. Mikäli haet vanhalla SAT-testillä (ennen maaliskuuta 2016), valinnassa hyödynnetään College Boardin julkaisemaa vertailutaulukkoa. Vertailutaulukon avulla vanhan SAT-testin osioista (Critical Reading + Mathematics) saadut pisteet muutetaan uuden SAT-testin osioiden (Evidence-Based Reading and Writing + Mathematics) mukaisiksi pisteiksi. Katso muuntotaulukko tästä.

Valintamenettely

SAT-testin perusteella valitaan enintään 15 uutta opiskelijaa Helsingin yksikköön suorittamaan KTK- ja KTM -tutkintoja SAT-testissä saadun pistemäärän perusteella.

Hakijalla tulee olla suoritettuna SAT-testi seuraavin ehdoin:

 • SAT-testi on tullut tehdä 1.1.2015 jälkeen.
 • Voidakseen tulla valituksi hakijan on tullut saada (samasta SAT-testistä)
  • uuden 2016 käyttöön otetun SAT-testin Mathematics ja Evidence-based Reading and Writing -osioista yhteensä vähintään 1130 pistettä, tai
  • College Boardin vertailutaulukoiden mukaan vastaava yhteispistemäärä vanhan SAT-testin Mathematics ja Critical Reading -osioista. Lisäksi vanhalla SAT-testillä hakevan on saatava testin Writing-osiosta vähintään 500 pistettä. 

Valintajärjestys määräytyy samassa SAT-testissä

 • uuden SAT-testin Evidence-based Reading and Writing ja Mathematics -osioista saadun yhteispistemäärän, tai
 • vanhan SAT-testin Mathematics ja Critical Reading -osioista saadun ja College Boardin vertailutaulukon avulla uuden SAT-testin mukaiseksi muutetun yhteispistemäärän

osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Ensin valitaan yhteispistemäärän osoittamassa paremmuusjärjestyksessä 9 ensikertalaista hakijaa ja sen jälkeen yhteispistemäärän osoittamassa paremmuusjärjestyksessä 6 hakijaa.

Yhteispistemäärän ollessa sama (tasapistetilanne) valituksi tulee testin matemaattisessa osiossa parhaiten menestynyt hakija. Mikäli matemaattisen osion pisteet ovat myös samat, tulevat kaikki samoissa pisteissä olevat valituksi. College Boardin vertailutaulukon avulla vanhan SAT-testin Mathematics-osiosta saadut pisteet muutetaan uuden SAT-testin Mathematics-osion mukaisiksi pisteiksi. Katso Mathematics-osion muuntotaulukko tästä.

Lisätietoa SAT-testin käytännön järjestelyistä sekä testin sisällöstä saat myös testin järjestäjältä:

Osoite: Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto, Eteläranta 6 A 8, 00130 Helsinki
p. 040 522 9288
Email: sayl [at] sayl [dot] fi (sayl(at)sayl.fi)
Internet: http://www.sayl.fi ja http://www.collegeboard.org

Valinta Talousguru-kilpailun perusteella - valintamenettely

Lukiolaisten Talousguru-kilpailussa vuonna 2017 kolmelle (3) parhaiten sijoittuneelle voidaan myöntää opiskeluoikeus suorittamaan kauppatieteiden kandidaatin ja kauppatieteiden maisterin tutkintoja sinä vuonna, jolloin he ovat suorittaneet hyväksyttävästi lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon. Opiskeluoikeus voidaan myöntää vuosina 2017–2019. Jos hakija suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon vasta vuoden 2019 jälkeen, hänelle ei enää voida myöntää opiskeluoikeutta. Lisätietoa Talousguru-kilpailusta

Avoimen väylän valinta - valintamenettely

Avoimen väylän valinnassa hyväksytään enintään 20 uutta opiskelijaa Helsingin yksikköön suorittamaan kauppatieteiden kandidaatin ja kauppatieteiden maisterin tutkintoja sekä enintään 5 uutta opiskelijaa Mikkelin yksikköön suorittamaan englanninkielistä kauppatieteiden kandidaatin tutkintoa. Mikkelin yksikköön valittu suorittaa ensin Mikkelin yksikössä kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon ja saa sen jälkeen automaattisesti oikeuden suorittaa kauppatieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yksikössä.

Hakijat hyväksytään hakukelpoisuuteen edellytettyjen opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon osoittamassa paremmuusjärjestyksessä (kahden desimaalin tarkkuudella). Jotta hakija voi tulla hyväksytyksi, on keskiarvon oltava vähintään 3,50. Jos hakijoita on tasapistetilanteessa, etusijalle laitetaan se hakija, joka on hakukelpoisuuteen vaadittujen opintojen lisäksi suorittanut enemmän muita tutkintoon sisällytettäviä opintoja. Mikäli hakijat ovat tämän jälkeen edelleen tasapistetilanteessa, hyväksytään kaikki tasapistetilanteessa olevat hakijat koulutukseen.

Jos hakija on hakenut sekä Helsingin yksikköön että Mikkelin yksikköön, tarkastellaan ensin, tuleeko hän hyväksytyksi ensimmäiseksi asettamaansa yksikköön. Jos hän ei tule hyväksytyksi, tarkastellaan, tuleeko hän hyväksytyksi toiseksi asettamaansa yksikköön. Opiskelupaikastaan luopuneen tilalle valitaan seuraavana valintajärjestyksessä oleva hakija, joka ei ole jo tullut hyväksytyksi.

Helsingin yksikköön valittujen opiskelijoiden erikoistumisaluevalinta

Helsingin yksikköön tässä valinnassa hyväksytty hakija valitaan kandidaatin tutkinnon koulutusohjelman erikoistumisalueeseen opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen. Hakijan tulee merkitä jo hakulomakkeeseen ensisijaisuusjärjestykseen kolme erikoistumisaluetta, joihin hän hakee. Tämä on hakemus ao. erikoistumisalueeseen ja hakija sijoitetaan erikoistumisalueeseen hakemuksen mukaisesti. Mikäli kaikkia tässä valinnassa hyväksyttyjä opiskelijoita ei voida sijoittaa heidän hakemiinsa erikoistumisalueisiin, käytetään valintaperusteena kuluvan lukuvuoden tutkinto-opiskelijoiden kandidaatin tutkinnon koulutusohjelman erikoistumisalueen valintaperusteita.

Hakijan tulee saada näitä valintaperusteita käyttäen vähintään sama pistemäärä kuin viimeisellä ao. erikoistumisalueeseen valitulla oli kevään 2017 valinnassa.

 • Lisätietoa erikoistumisalueista
 • Lisätietoa erikoistumisaluevalinnasta (valintaperusteet julkaistu 10.11.2016)

  Avoimen väylän kautta hyväksytyiltä saattaa puuttua jokin erikoistumisaluevalinnassa huomioitavista kursseista. Näiden tilalla voidaan huomioida jokin toinen avoimen väylän hakukelpoisuuteen edellytetty kurssi puuttuvan kurssin opintopistemäärän mukaisesti. Tilastotieteen perusteet -kurssi voidaan huomioida ylimääräisenä kurssina vain siinä tapauksessa, että kaikki pakolliset kurssit on suoritettu tai niiden tilalla on voitu huomioida jokin muu kurssi.

Siirtohaku - valintamenettely

Siirtohaussa hyväksytään enintään 5 uutta opiskelijaa Helsingin yksikköön suorittamaan kauppatieteiden kandidaatin ja kauppatieteiden maisterin tutkintoja sekä enintään 2 uutta opiskelijaa Mikkelin yksikköön suorittamaan englanninkielistä kauppatieteiden kandidaatin tutkintoa. Mikkelin yksikköön valittu suorittaa ensin Mikkelin yksikössä kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon ja saa sen jälkeen automaattisesti oikeuden suorittaa kauppatieteiden maisterin tutkinnon Helsingin yksikössä, mikäli opinto-oikeus, josta hän hakee siirtoa on sekä alempaan että ylempään korkeakoulututkintoon.

Hakijat hyväksytään hakukelpoisuuteen edellytettyjen Liiketoimintaosaamisen perusteet -opintokokonaisuuteen kuuluvien opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon osoittamassa paremmuusjärjestyksessä (kahden desimaalin tarkkuudella). Jotta hakija voi tulla hyväksytyksi, on keskiarvon oltava vähintään 4,0. Jos hakijoita on tasapistetilanteessa, etusijalle asetetaan hakija, jolla on jäljellä enemmän opintoaikaa (lukukauden tarkkuudella). Mikäli hakijoita on tämän jälkeen edelleen tasapisteissä, ketään tasapisteissä olevista hakijoista ei hyväksytä.

Opiskelijan siirtyessä kesken kandidaattiopintojen sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon opiskeluoikeus siirtyy ”vastaanottavaan” koulutukseen ja päättyy ”lähettävästä” koulutuksesta. Jäljellä olevan opinto-oikeuden keston määrittelyssä noudatetaan yliopistolakia. Jos opiskelijan voimassa oleva tutkinnonsuoritusoikeus kattaa vain alemman korkeakoulututkinnon, hänelle myönnetään vain alemman korkeakoulututkinnon suoritusoikeus Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun. Jos hakijan voimassa oleva tutkinnonsuoritusoikeus kattaa sekä alemman että ylemmän korkeakoulututkinnon, hänelle myönnetään sekä alemman että ylemmän korkeakoulututkinnon suoritusoikeus Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun.

Helsingin yksikköön tässä valinnassa hyväksytty hakija valitaan kandidaatin tutkinnon koulutusohjelman erikoistumisalueeseen opiskelijaksi hyväksymisen jälkeen. Tätä varten hakijan tulee esittää hakulomakkeessa toiveensa kandidaatin tutkinnon koulutusohjelman erikoistumisalueeksi. Tämä katsotaan hakemukseksi ao. erikoistumisalueeseen. Mikäli kaikkia tässä valinnassa hyväksyttyjä opiskelijoita ei voida sijoittaa heidän hakemiinsa erikoistumisalueisiin, käytetään valintaperusteena kuluvan lukuvuoden tutkinto-opiskelijoiden kandidaatin tutkinnon koulutusohjelman erikoistumisalueen valintaperusteita. Hakijan tulee saada näitä valintaperusteita käyttäen vähintään sama pistemäärä kuin viimeisellä ao. erikoistumisalueeseen valitulla oli kevään 2017 valinnassa.

Tulosten julkistaminen

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan viimeistään 30.6.2017. Saat tiedon opiskelijavalinnan tuloksesta Opintopolku-palvelun kautta. Hyväksymisilmoituksen mukana saat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen. Huolehdi, että otat opiskelupaikan vastaan viimeistään 14.7.2017 klo 15 mennessä, sillä muuten menetät opiskelupaikkasi. Opiskelupaikan vastaanottamisilmoitus on sitova eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa.

Varasijoilta hyväksytyille opiskelijoille lähetämme erikseen sähköpostia. Tarkkailethan siis sähköpostiasi 1.7.–14.8.2017 välisenä aikana, jolloin täytämme varasijoja. Opiskelijavalinta päättyy, kun kaikki aloituspaikat on täytetty tai viimeistään 14.8.2017 klo 15.

Opiskelijaksi hyväksyminen on ehdollinen siten, että mikäli myöhemmin suoritettavassa tarkastuksessa hakulomakkeessa tai sen liitteissä ilmoitetuissa tiedoissa havaitaan virheitä, hyväksyminen voidaan perua.

Yhteystiedot

Hakijapalveluiden henkilökunnan tavoitat parhaiten sähköpostitse tai puhelimitse:

 • Sähköposti: hakijapalvelut [at] aalto [dot] fi
 • Puhelinnumero: 040 353 8105
 • Käyntiosoite: Runeberginkatu 14-16, A-siipi, 1. krs
 • Postiosoite: PL 21210, 00076 Aalto

Sovithan tapaamisen etukäteen.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 29.06.2017.