Korkeakoulut

Aalto-yliopiston muodostaa kuusi korkeakoulua: Insinööritieteiden korkeakoulu, Kauppakorkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu, Sähkötekniikan korkeakoulu ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu.

Insinööritieteiden korkeakoulu»

Insinööritieteiden korkeakoulu aloitti toimintansa 1.1.2011. Sen perustana on Teknillisen korkeakoulun insinööritieteiden ja arkkitehtuurin tiedekunta. Perus- ja jatko-opiskelijoita on noin 5 300. 

Tarjolla on kahdeksan suomenkielistä koulutusohjelmaa, kahdeksan englanninkielistä maisteriohjelmaa ja kaksi Aalto-yliopiston yhteistä englanninkielistä maisteriohjelmaa.

Kauppakorkeakoulu»

Kauppakorkeakoulu on Suomen johtava kauppakorkeakoulu. Se tarjoaa Suomen monipuolisimman kansainvälisen tason kauppatieteellisen opiskelu- ja tutkimusympäristön.

Kauppakorkeakoululle on myönnetty alansa tärkeimmät kansainväliset laatuakkreditoinnit: AACSB, AMBA ja EQUIS. Lisäksi sillä on jäsenyydet alan tärkeimmissä kansainvälisissä verkostoissa.

Kauppakorkeakoulu tarjoaa 6 kandidaatinohjelmaa ja 14 maisteriohjelmaa. Vuosittain Kauppakorkeakoulusta valmistuu 400 kandidaattia ja 300 maisteria.

Kemian tekniikan korkeakoulu»

Kemian tekniikan korkeakoulu aloitti  toimintansa 1.1.2011. Sen perustana on Teknillisen korkeakoulun kemian ja materiaalitekniikan tiedekunta. Perus- ja jatko-opiskelijoita noin 2000.

Suomenkielisiä koulutusohjelmia on neljä ja englanninkielisiä maisteriohjelmia on kaksi.

Perustieteiden korkeakoulu»

Perustieteiden korkeakoulu aloitti  toimintansa 1.1.2011. Vuonna 2011 korkeakoulusta valmistui 155 diplomi-insinööriä ja 54 tohtoria. 

Perustieteiden korkeakoulun keskeinen vahvuus on korkeatasoisessa tutkimuksessa.  Korkeakoulussa toimii viisi Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikköä, joista kaksi on toisen yliopiston koordinoimaa. Aalto-yliopiston vuonna 2009 teettämässä tutkimuksen arvioinnissa 18 parhaasta laitoksesta viisi ensimmäistä ja yhteensä yhdeksän oli perustieteiden korkeakoulusta. Tietotekniikan laitos toimii vuosina 2010-2012 yhtenä kansallisena korkeakouluopetuksen laatuyksikkönä.

Sähkötekniikan korkeakoulu»

Sähkötekniikan korkeakoulussa tehdään niin perus- kuin soveltavaakin tutkimusta, ja annetaan korkealaatuista insinöörikoulutusta. Koulun seitsemän laitosta kattavat elektroniikan, tietoliikenteen, automaation ja sähkötekniikan tutkimusalueet.

Vuonna 2012 korkeakoulussa opiskeli yhteensä 3315 perus- ja jatko-opiskelijaa. Diplomi-insinöörejä valmistui 231 ja tohtoriksi väitteli 35. Sähkötekniikan korkeakoulussa on kolme suomenkielistä tutkinto-ohjelmaa sekä kuusi englanninkielistä maisteriohjelmaa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu»

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Opetuksessa, tutkimuksessa ja taiteellisessa toiminnassa yhteydet muuhun yhteiskuntaan, elinkeinoelämään ja kulttuurialaan ovat aktiiviset ja tiiviit.

Vuonna 2012 tutkinto-opiskelijoita on  2779, joista jatko-opiskelijoita 339. Korkeakoulu tarjoaa 20 kandidaatinohjelmaa ja 24 maisteriohjelmaa.

 

Tutustu kampusalueisiin aalto.fin Kampukset-osiossa (aalto.fi)

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 23.07.2014.