Asumispalvelut

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS (hoas.fi), sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY (ayy.fi) ovat pääasialliset Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille opiskelija-asuntoja tarjoavat toimijat. Opiskelija-asuntoa haetaan suoraan HOAS:n ja AYY:n internetsivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa Mikkelin opiskelija-asunnot OY, MOAS (moas.fi).

Valitettavasti HOAS ja AYY eivät pysty tarjoamaan asuntoa kaikille halukkaille . Yksityiset vuokra-asuntomarkkinat ovat kuitenkin laajat ja monipuoliset, vaikkakin pääkaupunkiseudun hintataso on korkea.

 

Tutkinto-opiskelijat

HOAS, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö

HOAS tarjoaa soluasumista, perheasuntoja sekä yksiöitä. Asunnot ovat kalustamattomia. Asuntojen ja soluhuoneiden vuokrataso HOAS:lla on huokea (n. 200-900€ kk) vapaisiin markkinoihin verrattuna. Vuokra sisältää yleensä laajakaistayhteyden, veden sekä sähkön.

Asuntoa voi hakea aikaisintaan neljä kuukautta ennen asunnon tarvetta. Voit hakea asuntoa vasta kun opiskelupaikkasi on varmentunut. Opiskelija-asunnot ovat haluttuja ja etenkin syksyisin hakijoita on ruuhkaksi asti. Kannatta siis varautua jonottamaan asuntoa useitakin kuukausia. Kaikille hakijoille ei voida luvata opiskelija-asuntoa opiskelujen alkamisajankohdasta eteenpäin.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

HOAS (hoas.fi)

asumispalvelut [at] hoas [dot] fi

puh. 09 549 900

AYY, Aalto–yliopiston ylioppilaskunta

AYY:llä on noin 2500 asuntoa, joita vuokrataan kaikille Aalto-yliopiston läsnäolevaksi ilmoittautuneille ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneille opiskelijoille. Asunnot sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä ja ne ovat kalustamattomia. Vuokra sisältää veden ja internetyhteyden.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

AYY (ayy.fi)

AYY Otaniemen asumistoimisto:

Käyntiosoite: Otakaari 11, Espoo

asuntotoimisto [at] ayy [dot] fi

Puh: 050 5209410

MOAS,  Mikkelin opiskelija-asunnot OY

Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa MOAS (moas.fi). MOASilla on tarjottavana yli 1100 asuntopaikkaa. Asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus joka löytyy MOASin internetsivuilta.

Mikkelin Seudun Opiskelija-Asunnot Oy

Savilahdenkatu 10A

50100 Mikkeli,

Puh: 015 150 065

Email: headquarters [at] moas [dot] fi

 

Jatko-opiskelijat

Jatko-opiskelijat ovat pääasiassa yksityisten markkinoiden asuntotarjonnan varassa. AYY ei pysty tarjoamaan asuntoja jatko-opiskelijoille ja HOASin jatko-opiskelijoille suunnattu tarjonta on niukkaa, sillä HOAS priorisoi perustutkinto-opiskelijoita asuttamisessa.

Vapaiden markkinoiden asuntotarjoajia on listattuna kohdassa Asuntoja yksityisillä markkinoilla.

HOAS, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö

HOAS tarjoaa soluasumista, perheasuntoja sekä yksiöitä. Asunnot ovat kalustamattomia. Asuntojen ja soluhuoneiden vuokrataso HOASilla on huokea suhteessa vapaisiin markkinoihin (n. 200-900€ kk). Vuokra sisältää yleensä laajakaistayhteyden, veden sekä sähkön. Jatko-opiskelijat voivat hakea vain soluhuonetta (yksin) tai perheasuntoa (min. 2 hlöä). Varaudu pitkään jonoon.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

HOAS (hoas.fi)

asumispalvelut [at] hoas [dot] fi

Puh: 09 549 900

Töölön Tornit, kansainvälinen tutkija-asuntola

Aalto-yliopistoon saapuvat ulkomaiset jatko-opiskelijat voivat majoittua Aalto -yliopiston tutkija-asuntola Töölön Torneihin enintään puoleksi vuodeksi.

Lisätietoa täältä.(aalto.fi)

Anttikorppi opiskelija-asuntola

Helsingin Koskelassa sijaitseva Anttikorppi asuntola (entinen Cimon asuntola) tarjoaa kalustettuja huoneita jaetussa huoneistossa lähinnä Suomessa opiskeleville ulkomaisille opiskelijoille. Asuntolassa on yhteensä 99 soluhuonetta ja 3 pientä perheasuntoa.

Asuntolassa on kaikille asukkaille yhteinen kerhohuone, pesutupa, sauna ja kuntosali.

Lisätietoa ja varaukset: anttikorppi.com       

 

Asuntoja yksityisillä markkinoilla

Opiskelijoille ja Aaltolaisille suunnattuja asuntofoorumeita

Yleisiä asuntofoorumeita

 

Väliaikainen majoitus

Forenom

Forenom  (forenom.fi) on yksityinen yritys, joka vuokraa kalustettuja, eri kokoisia ja tasoltaan erilaatuisia asuntoja. Vuokra-aika on joustava vuorokaudesta eteenpäin - niin pitkään kuin tarvetta on. Vuokra sisältää aina kalusteet ja astiat, sähkön, veden, television sekä tyynyt ja peitot.

Muita majoittautumisvaihtoehtoja

Helsingin kaupungin VisitHelsinki (visithelsinki.fi) -matkailusivuilta löytyy hyvä listaus Helsingin majoituspalveluista.

Espoon kaupungin VisitEspoo (visitespoo.fi) -matkailusivuilta löytyy Espoon kaupungissa toimivien majoittautumisvaihtoehtojen yhteystietoja.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 06.06.2017.