Asumispalvelut

Aalto-yliopistoon saapuvat tutkinto-opiskelijat ovat itse vastuussa oman asumisensa järjestämisestä.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS (hoas.fi), sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY (ayy.fi) ovat pääasialliset Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille opiskelija-asuntoja tarjoavat toimijat. Opiskelija-asuntoa haetaan suoraan HOAS:n ja AYY:n internetsivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa Mikkelin opiskelija-asunnot OY, MOAS (moas.fi).

Valitettavasti HOAS ja AYY eivät pysty tarjoamaan asuntoa kaikille halukkaille . Yksityiset vuokra-asuntomarkkinat ovat kuitenkin laajat ja monipuoliset, vaikkakin pääkaupunkiseudun hintataso on korkea.

 

Tutkinto-opiskelijat

HOAS, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö

HOAS tarjoaa soluasumista, perheasuntoja sekä yksiöitä. Asunnot ovat kalustamattomia. Asuntojen ja soluhuoneiden vuokrataso HOAS:lla on huokea (n. 200-900€ kk) vapaisiin markkinoihin verrattuna. Vuokra sisältää yleensä laajakaistayhteyden, veden sekä sähkön.

Asuntoa voi hakea aikaisintaan neljä kuukautta ennen asunnon tarvetta. Voit hakea asuntoa vasta kun opiskelupaikkasi on varmentunut. Opiskelija-asunnot ovat haluttuja ja etenkin syksyisin hakijoita on ruuhkaksi asti. Kannatta siis varautua jonottamaan asuntoa useitakin kuukausia. Kaikille hakijoille ei voida luvata opiskelija-asuntoa opiskelujen alkamisajankohdasta eteenpäin.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

HOAS (hoas.fi)

asumispalvelut [at] hoas [dot] fi

puh. 09 549 900

AYY, Aalto–yliopiston ylioppilaskunta

AYY:llä on noin 2500 asuntoa, joita vuokrataan kaikille Aalto-yliopiston läsnäolevaksi ilmoittautuneille ja ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksaneille opiskelijoille. Asunnot sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä ja ne ovat kalustamattomia. Vuokra sisältää veden ja internetyhteyden.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

AYY (ayy.fi)

AYY Otaniemen asumistoimisto:

Käyntiosoite: Otakaari 11, Espoo

asuntotoimisto [at] ayy [dot] fi

Puh: 050 5209410

MOAS,  Mikkelin opiskelija-asunnot OY

Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksen opiskelijoille opiskelija-asumista tarjoaa MOAS (moas.fi). MOASilla on tarjottavana yli 1100 asuntopaikkaa. Asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus joka löytyy MOASin internetsivuilta.

Mikkelin Seudun Opiskelija-Asunnot Oy

Savilahdenkatu 10A

50100 Mikkeli,

Puh: 015 150 065

Email: headquarters [at] moas [dot] fi

 

Jatko-opiskelijat

Jatko-opiskelijat ovat pääasiassa yksityisten markkinoiden asuntotarjonnan varassa. AYY ei pysty tarjoamaan asuntoja jatko-opiskelijoille ja HOASin jatko-opiskelijoille suunnattu tarjonta on niukkaa, sillä HOAS priorisoi perustutkinto-opiskelijoita asuttamisessa.

Vapaiden markkinoiden asuntotarjoajia on listattuna kohdassa Asuntoja yksityisillä markkinoilla.

HOAS, Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö

HOAS tarjoaa soluasumista, perheasuntoja sekä yksiöitä. Asunnot ovat kalustamattomia. Asuntojen ja soluhuoneiden vuokrataso HOASilla on huokea suhteessa vapaisiin markkinoihin (n. 200-900€ kk). Vuokra sisältää yleensä laajakaistayhteyden, veden sekä sähkön. Jatko-opiskelijat voivat hakea vain soluhuonetta (yksin) tai perheasuntoa (min. 2 hlöä). Varaudu pitkään jonoon.

Lisätietoa ja hakuohjeet:

HOAS (hoas.fi)

asumispalvelut [at] hoas [dot] fi

Puh: 09 549 900

Töölön Tornit, kansainvälinen tutkija-asuntola

Aalto-yliopistoon saapuvat ulkomaiset jatko-opiskelijat voivat majoittua Aalto -yliopiston tutkija-asuntola Töölön Torneihin enintään puoleksi vuodeksi.

Lisätietoa täältä.(aalto.fi)

Anttikorppi opiskelija-asuntola

Helsingin Koskelassa sijaitseva Anttikorppi asuntola (entinen Cimon asuntola) tarjoaa kalustettuja huoneita jaetussa huoneistossa lähinnä Suomessa opiskeleville ulkomaisille opiskelijoille. Asuntolassa on yhteensä 99 soluhuonetta ja 3 pientä perheasuntoa.

Asuntolassa on kaikille asukkaille yhteinen kerhohuone, pesutupa, sauna ja kuntosali.

Lisätietoa ja varaukset: anttikorppi.com       

 

Asuntoja yksityisillä markkinoilla

Opiskelijoille ja Aaltolaisille suunnattuja asuntofoorumeita

Yleisiä asuntofoorumeita

 

Väliaikainen majoitus

Forenom

Forenom  (forenom.fi) on yksityinen yritys, joka vuokraa kalustettuja, eri kokoisia ja tasoltaan erilaatuisia asuntoja. Vuokra-aika on joustava vuorokaudesta eteenpäin - niin pitkään kuin tarvetta on. Vuokra sisältää aina kalusteet ja astiat, sähkön, veden, television sekä tyynyt ja peitot.

Forenom Hostel Helsinki Pitäjänmäki - tarjous Aallon henkilöstölle ja opiskelijoille  (pdf) (5/2017 saakka).

Vuokrahuone.com

Vuokrahuone.com (vuokrahuone.com) tarjoaa tilapäismajoitusta Helsingin Vallilassa. Huonetyyppeinä joko oma 1hh tai  2hh tai edelleen uudentyyppinen "alkovimajoitus" jaetussa suuremmassa huoneessa. Keittiötilat ja kylpyhuoneet on jaettuja

Muita majoittautumisvaihtoehtoja

Helsingin kaupungin VisitHelsinki (visithelsinki.fi) -matkailusivuilta löytyy hyvä listaus Helsingin majoituspalveluista.

Espoon kaupungin VisitEspoo (visitespoo.fi) -matkailusivuilta löytyy Espoon kaupungissa toimivien majoittautumisvaihtoehtojen yhteystietoja.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 30.11.2016.