Taide ja luovat käytännöt

Yliopiston taiteellinen toiminta on kansainvälisesti arvostettua. Yliopisto arvioitiin QS World University Ranking ‑yliopistovertailussa maailmassa sijalle 13.

Taide ja luovat käytännöt ovat tärkeä osa monialaista Aaltoa. Yliopisto kehittää toimintaa yli rajojen eri aloilla ja yhteisöissä. Monialainen taiteellinen toiminta luo merkityksiä, määritelmiä, uusia sovelluksia luovuutta ja innovaatioita.

Keväällä 2017 Aalto-yliopisto arvioitiin QS World University Ranking ‑yliopistovertailussa maailmassa sijalle 13 alalla Art & Design. Muotisuunnittelun opiskelijoiden viime vuosien menestys kansainvälisissä kilpailuissa on puolestaan luonut Suomi-ilmiön, jonka ansiosta kykyjenetsijät Milanosta ja Pariisista etsivät Suomesta seuraavaa tähtisuunnittelijaa. Elokuvataiteen opiskelijoiden työt ovat niittäneet mainetta ulkomaisissa kilpailuissa, ja esimerkiksi saavuttaneet Oscar-ehdokkuuden vuonna 2014. Opiskelijoiden töitä on myös huomioitu laajasti maineikkaissa kansainvälisissä julkaisuissa, messuilla ja näyttelyissä.

Taiteellisen toiminnan tavoitteena on osaltaan edistää muutosta ja uudenlaista ajattelua sekä tehdä taiteellista toimintaa näkyväksi koko yhteiskunnassa. Yliopistolle on tärkeää, että taide on läsnä kaikessa yliopiston toiminnassa kaikilla kolmella kampuksella.

Kampusympäristön kehittäminen taiteen avulla (arts.aalto.fi)

Näyttelytilat (arts.aalto.fi)

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 24.05.2017.