Teknillisen korkeakoulun uutiset 2005-2010

Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu jakaantui 1.1.2011 neljäksi tekniikan alan korkeakouluksi.

Tätä uutissivua ei enää päivitetä!

Uudet koulut muodostuvat vanhoista tiedekunnista ja niiden nimet ovat Insinööritieteiden korkeakoulu, Kemian tekniikan korkeakoulu, Perustieteiden korkeakoulu ja Sähkötekniikan korkeakoulu.

Aalto-yliopiston uutissivut:

Teknillisen fysiikan huippututkijalle Suomalaisen Tiedeakatemian Väisälän palkinto

14.12.2010             Vilho, Yrjö ja Kalle Väisälän rahastosta jaettava palkinto myönnetään uransa aktiivivaiheessa olevalle, kannuksensa jo hankkineelle tutkijalle. Teknillisen fysiikan huipulla, hierarkkisten rakenteiden, supramolekylääristen materiaalien sekä nanopartikkelien parissa työskentelevä professori Janne Ruokolainen täyttää ehdot hyvin.

Akatemiaprofessori Visa Koivuselle myönnetty IEEE:n Fellow-arvo

13.12.2010 Tiedote 13.12.2010 Aalto-yliopiston akatemiaprofessori Visa Koivuselle on myönnetty maailman suurimman tekniikan alan kansainvälisen järjestön IEEE:n (Institute of Electrical and Electronic Engineers) Fellow-arvon, joka on sen jäsenistön korkein aste. Fellow-arvo myönnettiin Koivuselle hänen tutkimusansioistaan estimointi- ja päätöksentekoteoriassa sekä monikanavaisten järjestelmien kuten antenniryhmien signaalinkäsittelyssä.

Aalto-yliopiston blogipalvelu julkaistu

10.12.2010 Aalto-yliopisto on avannut blogipalvelun kaikille aaltolaisille. Halutessasi itsellesi, kurssillesi tai projektillesi lisää näkyvyyttä ja avoimuutta blogi on loistava vaihtoehto.  

Opiskelijoiden palvelupisteet Otaniemen kampuksella muuttuvat 1.1.2011 alkaen

10.12.2010 Opinto- ja opiskelijapalvelut tiedottaa

Aalto-yliopisto menestyi metrologiatutkimushaussa

03.12.2010 European Metrology Research Program (EMRP) myönsi vuoden 2010 tutkimushankehauissa Aalto-yliopistossa toimivalle optisten suureiden kansalliselle mittanormaalilaboratoriolle, MIKES-Aalto Mittaustekniikalle, rahoitusta neljään tutkimushankkeeseen. Rahoitettavien hankkeiden lukumäärä on suurempi kuin minkään muun maan optisten suureiden mittanormaalilaboratoriolla.

TkT Olli Haavistolle väitöskirjapalkinto

03.12.2010 Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ja Tekniska Föreningen i Finland TFiF myönsivät väitöskirjapalkinnon automaatio- ja systeemitekniikan laitoksen tutkija, TkT Olli Haavistolle. Haaviston väitöskirja on suomenkieliseltä nimeltään Mineraalivaahdotuksen vaahtojen ja lietteiden heijastusspektrianalyysi.

Aalto-yliopistossa kehitetään energiatehokkaita palvelinkeskuksia Suomeen

02.12.2010 Tiedote 2.12. Suomeen on noussut lyhyessä ajassa kansallisia ja kansainvälisiä palvelukeskuksia, jotka kuluttavat huomattavia määriä sähköä ja tuottavat lämpöä. Palvelinkeskuksen jäähdyttäminen vastaa tilannetta, jossa huoneellinen päällä olevia saunan kiukaita pyritään pitämään viileänä. Aalto-yliopiston uuden Data Centers to Finland (DC2F) -tutkimusprojektin tavoitteena on luoda palvelinkeskuksiin sellaiset puitteet ja osaaminen, että niissä pystytään tulevaisuudessa tuottamaan digitaalisia palveluja energiatehokkaasti ja ympäristöä rasittamatta.

Akatemiaprofessori Riitta Harista tieteen akateemikko

26.11.2010 Tieteen uudeksi akateemikoksi esitetään tänään nimitettäväksi akatemiaprofessori Riitta Hari Aalto-yliopistosta. Riitta Hari on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu aivotutkija sekä neurotieteilijä. Aivokuvantamismenetelmien ja niiden sovellusten kehittäjänä hän on vaikuttanut ratkaisevasti alan etenemiseen.

Professori Arto Visala sai Metsän etunoja -palkinnon

25.11.2010 Metsämessujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa julkistettiin Metsän etunoja -palkinto. Palkintosumma 10 000 € jaettiin tänä vuonna kahden henkilön kesken. Palkinnon saivat professori Arto Visala Aalto-yliopiston automaatio- ja systeemitekniikan laitokselta ja professori Kari Mielikäinen Metsäntutkimuslaitokselta. Metsän etunoja -palkinnon jakoi Metsä 2010 -messujen johtoryhmän jäsen, toiminnanjohtaja Juhani Karvonen Suomen Metsäyhdistyksestä. Palkintosumman lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Puheenaiheena ilmastonmuutos - Aalto-yliopiston fysiikan kollokviosarjassa meribiologi Katherine Richardson

08.11.2010 Aalto-yliopiston fysiikan kollokviosarja tuo Suomeen erittäin korkeatasoisia tutkijoita ympäri maailmaa kertomaan eri alojen kuumimmista tutkimusaiheista. Marraskuun 12. päivänä puheenvuoron saa meribiologi Katherine Richardson otsikolla ”Redefining the Human-Earth Relationship: A Scientist’s view on climate change”. Tilaisuudessa käydään läpi tieteellisiä todisteita ihmisen vaikutuksesta ilmastoon, ja ehdotetaan toimia tilanteen parantamiseksi. Puhe on suunnattu tieteilijöille ja tieteestä kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään perjantaina 12.11.2010 klo 15–16 osoitteessa Otakaari 1 (Espoo), M-sali. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Aalto-yliopiston semanttisen webin tutkijoille voitto World Summit Award Mobile 2010 kilpailussa

05.11.2010 Aalto-yliopiston ja kuuden muun yliopiston ja tutkimuspartnerin kehittämä Smart-Museum-järjestelmä on voittanut kansainvälisen World Summit Award Mobile 2010 palkinnon. Työ valittiin parhaaksi kategoriassa ”M-turism and Culture” 430 ehdokkaan joukosta, jotka nimitettiin lähes sadan eri valtion osakilpailuissa.

Aalto-yliopiston professoreita valittu Julkaisufoorumi-hankkeen panelisteiksi

03.11.2010 Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) on perustanut Julkaisufoorumi-hankkeen, jonka tarkoituksena on luoda järjestelmä tieteellisten julkaisukanavien arvioimiseksi. Kanavien arviointia varten hankkeen johtoryhmä on nimennyt 23 eri tieteenalaa varten arviointipanelistit. Aalto-yliopistosta panelisteja valittiin seuraavasti:

Valoa heijastamattomia ja itsepuhdistuvia pintoja on nyt helppo valmistaa piistä ja muovista

02.11.2010 Tiedote 1.11.2010 Aalto-yliopiston mikrofluidistiikkaa tutkiva ryhmä on kehittänyt uuden, nopean menetelmän valoa heijastamattomien ja itsepuhdistuvien pintojen valmistamiseen. Pinnan ominaisuudet perustuvat pinnalla oleviin nanorakenteeseen. Tutkimustulos julkaistiin juuri Advanced Materialsissa. Tiedelehti on yksi materiaalitutkimuksen arvostetuimmista julkaisuista.

Opiskelija: Hae mentorointiohjelmaan nyt!

28.10.2010 Tukea ja sparrausta opintojen loppumetreille – haku Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun vuoden 2011 opiskelijamentorointiin käynnissä!

Teknillisestä korkeakoulusta neljä uutta korkeakoulua

25.10.2010 Aalto-yliopiston hallitus päätti kokouksessaan 22.10.2010 hyväksyä johtosäännön muutoksen ja jakaa Aalto-yliopiston teknillisen korkeakoulun neljäksi uudeksi tekniikan alan korkeakouluksi 1.1.2011 alkaen.

RSS 2.0 -syöte

Bookmark and Share