Uudenlaisia kalusteita mobiilitoimistoihin

13.03.2014

Flex-tuotekehitysprojektissa kehitettiin liikkuvaan työskentelyyn soveltuvia kalusteita ja laitteita.

Liikkuva, paikkaan sitoutumaton työskentely yleistyy ja sitä voidaan jo pitää ilmiönä. Liikkuvaa työskentelyä varten suunniteltuja laitteita, kalusteita ja varusteita tarvitaan tulevaisuudessa merkittävästi enemmän.

Aalto-yliopiston tila- ja kalustesuunnittelun koulutusohjelman, Martelan ja UPM Plywoodin yhteisen FLEX-tuotekehitysprojektin tarkoituksena on ollut suunnitella ja rakentaa uusia ratkaisuja liikkuvaa työskentelyä varten. Aalto-yliopisto on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Martelan kanssa. Projektin kumppaniksi haluttiin nyt myös UPM Plywood, jonka vaneria ja erityisesti lämpömuovattavaa UPM Grada -puumateriaalia ja sen monipuolisuutta haluttiin kokeilla uusissa toimistokalusteissa ja -tarvikkeissa.

FLEX-projekti eteni kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa opiskelijat tutustuivat henkilökohtaisesti liikkuvaa työtä tekeviin ihmisiin ja heidän työhönsä. Toisessa vaiheessa he valmistivat suunnitelmiensa pohjalta toimivat prototyypit. Lopputuloksena syntyi laaja kokonaisuus erilaisia ratkaisumalleja toimistokalusteista vaatteisiin ja asusteisiin.

Näyttely UPM:n uudessa pääkonttorissa

Opiskelijatyöt ovat esillä yleisölle UPM:n uuden pääkonttorin Bioforum-näyttelytilassa Helsingin Töölönlahdella 18.–28.3. Näyttely on avoinna arkisin klo 14.00‒20.00

Osoite: UPM, Alvar Aallon katu 1, 00010 Helsinki 

Takaisin