Aalto-yliopiston laajuinen yhteistyö

Monitieteisessä Aalto-yliopistossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikan ja talouden kanssa. Aalto rakentaa innovatiivista yhteiskuntaa korkeatasoisen tutkimuksen, opetuksen ja taiteellisen toiminnan keinoin yhteistyössä eri tahojen kanssa. Aalto-yliopisto tarjoaa monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia yrityksille ja yhteisöille. Aalto-yliopiston pitkäaikaisia yrityskumppaneita ovat esim. ABB, Fortum, Neste, Nokia, Saab AB, Stora Enso, UPM ja Valio. Helmikuussa 2017 Aalto solmi Saab AB:n kanssa kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen vahvistaakseen ja syventääkseen tutkimusyhteistyötään erityisesti pitkän aikavälin anturiteknologian tutkimuksessa.

Lisätietoja

Teppo Heiskanen
johtaja, kumppanuudet ja yritysyhteistyö
puh. +358 50 363 3223
teppo.heiskanen [at] aalto [dot] fi

Esimerkiksi yhdyskuntasuunnittelun alalla ympäröivät kunnat tarjoavat ainutlaatuisia yhteistyömahdollisuuksia. Aalto-yliopisto ja Tekniikan Akatemia -säätiö tekevät puolestaan yhteistyötä tekniikan ja innovaatiotoiminnan edistämiseksi yhteiskunnassa.
 

Helsingin kaupunki

Aalto-yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteistyön tavoitteena on tuottaa kestävää urbaania kehitystä edistäviä innovaatiota monialaisen tutkimus- taide- ja kehittämisyhteistyön keinoin. Yhteistyö pohjautuu Aalto-yliopistossa tehtävään tieteellisen ja taiteellisen työhön sekä Helsingin kaupungin ajankohtaisiin kehittämistarpeisiin.

Yhteistyö rakentuu eri yhteistyöalustojen pohjalle. Keskeisimmät yhteistyöalustat ovat Kaupunki Akatemia, Health capital Helsinki ja Smart and Clean Helsinki.

Espoon kaupunki

Espoon kaupungin ja Aalto-yliopiston yhteistyötä vahvistettiin kesäkuussa 2017. Yhteistyö kattaa sekä opetuksen että tutkimuksen, kampuksen ja innovaatioekosysteemin tukemisen. Tavoittelemme myös uusia avauksia ja yhteistyömuotoja, joista koulupalvelu on yksi esimerkki.

Tekniikan Akatemia -säätiö, TAF

Aalto-yliopisto ja TAF tekevät yhteistyötä tekniikan ja innovaatiotoiminnan edistämiseksi yhteiskunnassa. Toimintaa koordinoidaan yhteisen yhteiskuntaohjelman puitteissa.

Tekniikan Akatemia -säätiön jakama Millennium-teknologiapalkinto on yksi maailman suurimmista tiede- ja teknologiapalkinnoista. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi. Se on Suomen kunnianosoitus ihmisten elämänlaatua parantaville teknologisille innovaatioille.

Millennium-teknologiapalkinnon saajat valitsee Tekniikan Akatemia -säätiön hallitus nimekkään kansainvälisen palkintolautakunnan suositusten pohjalta. Palkintolautakunnan puheenjohtaja on professori Päivi Törmä Aalto-yliopistosta. Palkintosumma on vähintään miljoona euroa.

Millennium-teknologiapalkinnon sain vuonna 2016 biokemisti Frances Arnold.

Ehdokkaiden nimeämiskausi päättyy edellisvuoden heinäkuun lopussa. Ehdotuksia palkittaviksi voivat esittää yliopistojen, tutkimuslaitosten ja muiden akateemisten toimijoiden sekä yritysten edustajat maailmanlaajuisesti.

 

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 22.01.2018.