Hallitus

Aalto-yliopiston hallitus päättää säätiön strategiasta, toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista.

Aalto-yliopiston hallituksen muodostavat Professor of Practice Anne Brunila (puheenjohtaja), yliasiamies Mikko Kosonen (varapuheenjohtaja), professori Bengt Holmström, professori Saku Mantere, professori Liqiu Meng, johtaja Susanna Pettersson ja professori Colin Whitehouse.

Yliopiston akateemisten asiain komitea nimittää hallituksen jäsenet. Rehtori Ilkka Niemelä toimii hallituksen esittelijänä. Hallituksen sihteeri on päälakimies Kristiina Kemetter.

 

anne.png

Anne Brunila, Professor of Practice (puheenjohtaja)

KTT Anne Brunila (s. 1957) toimii Professor of Practice -tehtävässä Svenska handelshögskolanissa. Hän on aikaisemmin toiminut Fortum Oyj:n yhteiskuntasuhteista ja strategiasta vastaavana johtajana. Hän on työskennellyt myös Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtajana, valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtajana sekä eri tehtävissä muun muassa Suomen Pankissa, Euroopan komissiossa ja Palkansaajien tutkimuslaitoksessa. Hän on Koneen, Sammon, Sanoman, Stora Enson, EVAn ja ETLAn hallitusten jäsen.


 

mikko.png

Mikko Kosonen, yliasiamies (varapuheenjohtaja)

KTT Mikko Kosonen (s. 1957) on toiminut Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamiehenä vuodesta 2008 alkaen. Aiemmin hän on toiminut Nokiassa useissa johtotehtävissä, muun muassa konsernin strategia- ja tietohallintojohtajana. Hän on TeliaSoneran, Liikesivistysrahaston ja Tekniikan Akatemian hallituksen jäsen. Kosonen on myös ollut Budapestin kauppakorkeakoulun kunniaprofessori vuodesta 2012 alkaen.


 

bengt.png

Bengt Holmström, professori

Ph.D Bengt Holmström (s. 1949) on taloustieteen professori yhdysvaltalaisessa Massachusetts Institute of Technologyssa (MIT). Aiemmin hän on ollut professorina Yalen yliopistossa. Holmströmillä on useita tiedeakatemioiden, tutkimuslaitosten ja elinkeinoelämän luottamustehtäviä. Hän on EVAn ja ETLAn hallituksen jäsen. Holmströmille myönnettiin taloustieteen Nobel-palkinto vuonna 2016.


 

saku.png

Saku Mantere, professori

Professori (TkT, DI, FM) Saku Mantere (s. 1974) opettaa strategista johtamista McGill-yliopistossa Montrealissa. Aiemmin hän on työskennellyt professorina Warwick Business Schoolissa Isossa-Britanniassa, Svenska Handelshögskolanissa Helsingissä sekä Rouen Business Schoolissa Ranskassa (nykyisin NEOMA Business School). Professori Mantere on ollut Aalto-yliopiston hallituksen jäsen yliopiston perustamisesta saakka. Mantereella oli merkittävä rooli myös Taideyliopiston perustamistyössä, sillä hän toimi Taideyliopiston ensimmäisen hallituksen puheenjohtajana vuosina 2012–2014.


 

liqiu.png

Liqiu Meng, vararehtori

Professori Liqiu Meng (s.1963) toimii tällä hetkellä Münchenin teknillisen yliopiston (TUM) kansainvälisistä alliansseista vastaavana vararehtorina. Kiinalaissyntyinen Meng on aiemmin toiminut muun muassa rakennus- ja maanmittaustiedekunnan varadekaanina ja professorina Münchenin teknillisen yliopistossa sekä opetus- ja tutkimustehtävissä Kungliga Tekniska Högskolanissa ja Hannoverin yliopistossa.


 

susanna.png 

Susanna Pettersson, museonjohtaja

FT Susanna Pettersson (s. 1966) työskentelee Ateneumin taidemuseon museonjohtajana. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennellyt Suomen Lontoon instituutin johtajana, visuaalisen taiteen keskus Framen hallituksen jäsenenä, kulttuurilaitosten johtotehtävissä mm. Alvar Aalto -säätiössä ja Alvar Aalto -museossa sekä eri tehtävissä Kansallisgalleriaa edeltäneessä Valtion taidemuseossa. Hän on ollut jäsen useissa opetus- ja kulttuuriministeriön työ-, ohjaus- ja arviointiryhmissä. Pettersson on Jyväskylän yliopiston museologian dosentti ja toimii vierailevana luennoitsijana mm. Reinwardt-akatemiassa Amsterdamissa.


 

colin.png

Colin Whitehouse, professori

Colin Whitehouse (s. 1949) on työskennellyt Ison-Britannian johtavissa yliopistoissa, valtion tutkimuslaboratorioissa sekä teollisuudessa. Nykyisin hän toimii näiden sektoreiden neuvonantajana erityisesti tutkimukseen, strategisiin tutkimuskumppanuuksiin ja innovaatioihin liittyvissä kysymyksissä. Aiemmin hän toimi Sheffieldin yliopiston tutkimuksesta ja innovaatioista vastaavana vararehtorina vieden eteenpäin useita monitieteellisiä tutkimusohjelmia. Lisäksi hän on työskennellyt Science and Technology Facilities Councilin varapääjohtajana sekä johtajana Daresburyn laboratoriossa, missä hän oli mukana perustamassa Iso-Britannian kansallista tiede- ja innovaatiokampusta yhdessä STFC:n, johtavien yliopistojen sekä yritysten kanssa. Professori Whitehousen tutkimusalueita ovat mm. puolijohdemateriaalit ja nanoteknologia. Vuosina 2000−2009 Whitehouse toimi Suomen Akatemian asiantuntijana. Hän on vieraileva professori Birminghamin yliopistossa ja on aiemmin toiminut vierailevana professorina Oxfordin yliopistossa.


Kuvat: Aalto-yliopisto/Jaakko Kahilaniemi & Mikko Raskinen

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 21.09.2017.