Aalto-yliopistokonserni

Aalto-yliopistokonserni omistaa useita yrityksiä. Suurin yrityksistä on Aalto-yliopistokiinteistöt Oy.

Säätiö ja sen omistamat tytäryritykset muodostavat Aalto-yliopistokonsernin. Sen johtamisesta vastaa yliopistolain 63 §:n mukaisesti yliopiston hallitus ja rehtori. Konsernijohdon vastuulla on yliopistokonsernin ohjaus ja konsernivalvonnan järjestäminen. Kullakin yrityksellä on päivittäisestä toiminnasta vastaava toimiva johto.

Säätiöllä on lisäksi 20–50 prosentin suuruinen osakeomistus muutamissa yrityksissä, jotka ovat säätiön osakkuusyrityksiä.
 

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Aalto-yliopistokiinteistöt (Aalto University Campus & Reall Estate) perustettiin uuden yliopistolain myötä vuonna 2009 ja se on suurin Aalto-yliopistokonsernin yrityksistä. Aalto-korkeakoulusäätiö hankki elokuussa 2015 tehdyllä kaupalla Suomen valtion aiemmin omistaman osakekannan (1/3) ja omistaa nyt yhtiön kokonaisuudessaan.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy omistaa pääosan Aalto-yliopiston käytössä olevista kiinteistöistä ja toimitiloista Otaniemessä, Töölössä ja Kirkkonummella. Yhtiö vastaa tilojen ja kiinteistöjen vuokrauksesta, ylläpidosta ja hoidosta sekä niihin liittyvistä tukipalveluista.

Kiinteistö- ja toimitilapalvelujen tuottamiseen liittyvät myös konsernin kokonaan omistamat tytäryhtiöt Aalto-yliopiston kampuspalvelut Oy, Arkadi 24 Holding Oy, Otakeskus Holding Oy sekä Otapankki Holding Oy.

Aalto-yliopistokiinteistöt, Aalto CRE (aaltocre.fi)


Aalto Holding Oy ja sen tytäryritykset

Aalto Holding Oy on Aalto-korkeakoulusäätiön kokonaan omistama osakeyhtiö, joka hoitaa säätiön osakeomistuksia tytäryhtiöissä ja muissa yhtiöissä. Tytäryhtiöiden toimialana on tyypillisesti uusimman tiedon käytön hyödyntäminen ja edistäminen yliopiston ja muiden asiantuntijoiden toimesta tuotanto- ja muussa yritystoiminnassa. Yhtiöt myyvät koulutus- ja tutkimuspalveluja sekä koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämistoiminnan konsultointipalveluja.

Aalto Holding Oy:n yhteystiedot


Aalto Holding Oy:n tytäryritykset

Aalto University Executive Education

Aalto Holding Oy:n suurin tytäryhtiö, Aalto University Executive Education Oy, tuottaa korkeatasoisia liikkeenjohdon koulutuspalveluja. Niiden pohjana on Aalto-yliopiston ja Aalto EE:n kansainvälisen verkoston vahva asiantuntijuus. Suomen lisäksi Aalto EE tarjoaa koulutuspalveluja laajasti eri puolilla maailmaa.

Aalto University Executive Education (aaltoee.fi)

Sannäsin kartano

Aalto Holding Oy -konserniin kuuluu Sannäsin Kartano Oy, joka tarjoaa kongressi- ja kokouspalveluja ylläpitämässään kokoushotellissa Sannäsin kartanomiljöössä. Hotellissa on 87 kahden hengen huonetta, useita erikokoisia kokoustiloja 10-120 hengelle ja erinomaiset ravintola-, virkistys- ja muut palvelut.

Sannäsin kartano (sannaskartano.fi)

Osakkuusyritykset

Aalto-korkeakoulusäätiöllä on osakkuusyrityksiä, joissa säätiön omistus ylittää 20 prosenttia. Lisäksi säätiöllä on useita pienempiä osuuksia muissa yhtiöissä, kuten esimerkiksi strategisen huippuosaamisen SHOK-keskittymissä.

Funidata Oy

Yhtiö toteuttaa opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointia omistajayliopistoilleen.

Funidata (funidata.fi)

Otahalli Oy

Yhtiö ylläpitää Otaniemessä Otahallia, joka on nykyisin pääosin vuokrattu Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston henkilöstöä ja opiskelijoita palvelevan Unisport-palveluyksikön käyttöön.

Otahalli (otahalli.fi)

Unigrafia Oy

Holdingyhtiöllä on lisäksi 31 prosentin omistus Unigrafia Oy:stä, joka tarjoaa graafisen alan palveluja ja painopalveluja erityisesti Helsingin yliopistolle, Aalto-yliopistolle, Taideyliopistolle ja Haaga-Helia ammattikorkeakoululle. 

Unigrafia (unigrafia.fi) 

As Oy Helsingin Eteläinen Hesperiankatu 4

Aalto-korkeakoulusäätiö on vähemmistöosakas myös asunto-osakeyhtiössä, jossa säätiöllä on useita vierailevien tutkijoiden käytössä olevia asuntoja.

Kiinteistö Oy Helsingin Pohjoinen Hesperiankatu 23A

Aalto-korkeakoulusäätiö omistaa tasaosuuksin Helsingin yliopiston kanssa kiinteistöyhtiön, joka tarjoaa Pohjoisella Hesperiankadulla asuntoja lyhytaikaisesti (viikko–6 kk) ulkomaisten vierailevien tutkijoiden käyttöön. Palvelu tarjotaan Helsingin yliopiston Unihome-yksikön kautta.

Unihome (unihome.fi)

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 05.09.2017.