Miten pääsen Otaniemeen?

Otaniemi sijaitsee Espoossa noin 10 km Helsingin keskustasta. Kampukselle on hyvät julkiset kulkuyhteydet niin Helsingistä kuin muualta Espoosta.

Otaniemi Campus. Photo: Aalto University/Mikko Raskinen

Otaniemen kampukselle pääsee Helsingin keskustasta bussilla ja metrolla. Matka kulkee kaupunkien rajan yli, joten siihen tarvitaan seutulippu. Kertalippuja voi ostaa busseista tai metroasemien automaateista.

Metro

Aalto-yliopiston metroasemalla on kaksi sisäänkäyntiä, Tietotie ja Otaniementie. Otaniementieltä pääsee esimerkiksi Dipoliin, Kandidaattikeskukseen ja Harald Herlin -oppimiskeskukseen. Tietotien kautta voi suunnata esimerkiksi Micronovaan ja Open Innovation House -rakennukseen.

Metro kulkee lännessä Tapiolaan tai Matinkylään ja idässä Mellunmäkeen tai Vuosaareen. Metron vuoroväli on 2,5-5 minuuttia ja matka Otaniemeen (Aalto-yliopisto) kestää Helsingin Kampista 11 minuuttia.

Bussit

Otaniemeä palvelevat linjat 111, 550, 551, 552 ja 555. Nämä bussit kulkevat Aalto-yliopiston metroaseman pääuloskäynniltä A (Otaniementie). Metron liikennöintiaikojen ulkopuolella palvelee 551N, jonka pysäkki on metron B-sisäänkäynnin ulkopuolella (Tietotie).

Helsinki-Vantaan lentokenttä

  • matka Otaniemeen noin 22 km
  • taksimaksu noin 40 euroa (noin 25 minuuttia)
  • julkisilla kulkuvälineillä matka-aika noin tunti (bussi, juna, metro)

Pysäköinti

Asiakaspaikoitus Otaniemen kampuksella (aaltocre.fi)

 

HSL:n Reittiopas (hsl.fi).
Pääkaupunkiseudun palvelukartta (hel.fi)
Aalto-yliopiston kampuskartat (aalto.fi)
 

 

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 10.01.2018.