Tutustu aaltolaisiin

Aalto-yliopisto rakentuu innostuneiden asiantuntijoiden osaamiselle. Tässä kurkistus muutamien aaltolaisten tarinoihin.

 • Marianna Bom Photo Mikko Raskinen

  Marianna Bom, talousjohtaja

 • 3000pix_Aalto_University_ENG_Claudia_Dell-Era_8-5-2017_photo_Mikko_Raskinen_220x150.jpg

  Claudia Dell’Era, vanhempi grant writer

 • 3000pix_Aalto_University_Alexander_Frey_CHEM_21-6-2017_photo_Mikko_Raskinen_003_220x150.jpg

  Alexander Frey, professori

 • 3000pix_Aalto_University_ARTS_Anna_Kholina_11-5-2017_photo_Mikko_Raskinen_005_220x150.jpg

  Anna Kholina, tohtorikoulutettava

 • Floran Martin

  Floran Martin, tutkijatohtori

 • 3000pix_Aalto_University_Antti_Suhonen_BIZ_22-6-2017_photo_Mikko_Raskinen_004_220x150.jpg

  Antti Suhonen, professor of practice

 • Maire Syrjäkari

  Maire Syrjäkari, pedagoginen asiantuntija

 • Tommi Mikkola Photo Mikko Raskinen

  Tommi Mikkola, yliopistonlehtori

 • Jessica Sinikoski Photo Mikko_Raskinen

  Jessica Sinikoski, viestintäpäällikkö

 • Mikko Matilainen Photo Mikko Raskinen

  Mikko Matilainen, hankinta-asiantuntija

 • Hannes Päivänsalo Photo Mikko Raskinen

  Hannes Päivänsalo, päällikkö, IT-operaatiot

Marianna Bom Photo Mikko Raskinen

Marianna Bom, talousjohtaja

”Ennen kuin tulin yliopistoon vuonna 2009 olin tehnyt pitkän uran kansainvälisissä talousjohdon tehtävissä yritysmaailmassa, Nokialla ja Koneella. Aalto oli minulle ehdottomasti vain kerran elämässä eteen tuleva mahdollisuus: innostava näköalapaikka, jossa voin omalla osaamisellani palvella Suomen kilpailukykyä ja tätä innovatiivista yhteisöä.

Talousjohtajana tehtäväni on edistää yliopiston pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä varmistamalla, että yliopiston talous on kestävällä pohjalla. Tärkeitä teemoja ovat muun muassa yliopiston rahoituspohjan laajentaminen, läpinäkyvän ja Aallon kilpailukykyä edistävän sisäisen rahoitusmallin kehittäminen, sekä tehokkaat ja ammattimaiset palvelut.

Saapuessani aamuisin kampukselle ajattelen, että teemme täällä merkityksellistä työtä.

Parasta työssäni ovat innostavat haasteet sekä ihmiset, Aallon yhteisö. Joka aamu saapuessani kampukselle ajattelen, että me Aallossa teemme merkityksellistä työtä.”

Claudia Dell'Era photo_Mikko_Raskinen_001_700.jpg

Claudia Dell’Era, vanhempi grant writer

“Olen työskennellyt Aallossa vuodesta 2003 – ensin projektitutkijana, sitten tohtoriopiskelijana, ja nyt rahoitushakemusten kirjoittajana Tutkimus- ja innovaatiopalveluissa.

Työssäni autan tutkijoita ja professoreita tutkimusrahoitushakemusten laatimisessa. Tuen heitä koko hakemusprosessin läpi aina sopivien rahoitusmahdollisuuksien löytämisestä tutkimussuunnitelmien kommentointiin ja kirjoittamiseen asti.

Parasta työssäni on mahdollisuus tehdä yhteistyötä erinomaisten tutkijoidemme kanssa.

Kirjoittaminen on aina ollut intohimoni ja nautin tekstien parissa työskentelystä. Ehdottomasti parasta työssäni on kuitenkin mahdollisuus tehdä yhteistyötä erinomaisten tutkijoidemme kanssa, tutustua heidän tutkimusideoihinsa ja tukea heitä näiden ideoiden kehittämisessä projekteiksi – omaa tutkijan taustaani hyödyntäen.”

Alexander Frey photo_Mikko_Raskinen_003_700x350.jpg

Alexander Frey, professori

“Johdan molekyylibioteknologian tutkimusryhmää, joka toimii Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksella.

Ennen Aaltoa työskentelin tutkijatohtorina ETH Zurichissä. Mahdollisuus kehittää itseäni sekä yliopiston tuki vaikuttivat siihen, että päätin tulla Aalto-yliopistoon. Myös korkea elämänlaatu Suomessa oli tärkeä tekijä.

Saan olla samaan aikaan opettaja, mentori, tutkija ja johtaja.

Olipa kyse sitten opetuksesta tai tutkimuksen suunnittelusta, projektien hankkimisesta tai julkaisujen kirjoittamisesta, on jokapäiväisessä työssäni oleellista inspiroida muita sekä saada yleisö kiinnostumaan tekemästämme työstä ja tutkimusalastamme. Aina riittää uutta opittavaa ja tehtävät ovat hyvin monipuolisia, mikä tekee työstäni erityisen kiinnostavaa. Saan olla samaan aikaan opettaja, mentori, tutkija ja johtaja.”

Anna Kholina photo_Mikko_Raskinen_005_700x350.jpg

Anna Kholina, tohtorikoulutettava

“Teen väitöskirjaani muotoilun tutkimuksen tohtorikoulutusohjelmassa, ja aiheeni liittyy ihmislähtöiseen julkisten tilojen suunnitteluun.

Tulin Aaltoon sen tarjoamien lähes loputtomien mahdollisuuksien vuoksi. Niitä ovat esimerkiksi monitieteiset ohjelmat, kurssit, laboratoriot, factoryt, työpajat ja studiot. Monet ajattelevat, että tutkijan työ koostuu lähinnä lukemisesta ja kirjoittamisesta. Aallossa olen kuitenkin päässyt opettamaan, järjestämään tapahtumia ja konferensseja, kehittämään verkkosivuja ja osallistumaan moniin muihin hankkeisiin.

Yhteisömme on hyvin ammattitaitoinen ja monipuolinen.

Parasta työssäni on ehdottomasti ihmiset, joiden kanssa työskentelen. Yhteisömme on hyvin ammattitaitoinen ja monipuolinen, ja sen kautta opin uusia asioita joka päivä. Yliopisto on iso, joten tapaan edelleen myös uusia ihmisiä. Uusien kontaktien luominen ja toisaalta uusien tutkimusnäkökulmien löytäminen tekevät työstäni erityisen innostavaa.”

Floran Martin

Floran Martin, tutkijatohtori

“Työskentelen tutkijatohtorina Sähkötekniikan ja automaation laitoksella, keskittyen erityisesti rautahäviön tutkimiseen sähkökäyttöisissä pyörivissä koneissa. Tutkimuksen ohella jokapäiväiseen työhöni kuuluu tohtorikoulutettavien ohjaaminen.

Tein alun perin myös diplomityöni samalla laitoksella, joten olin erittäin iloinen saadessani tutkijatohtorin paikan täältä vuonna 2013.

Matemaattiset laskelmat ovat paljon helpompia hyvässä ilmapiirissä.

Tiimiemme välinen sosiaalinen kanssakäyminen on mielestäni paras puoli tutkimustyön tekemisessä Aallossa – professoreiden korkean tieteellisen tason lisäksi. Matemaattisia laskelmia, fysiikan analyyseja ja kokeellisia tutkimuksia on yleensä paljon helpompi tehdä, kun ilmapiiri on hyvä!”

Antti Suhonen photo_Mikko_Raskinen

Antti Suhonen, Professor of Practice

”Ennen Aaltoa työskentelin parikymmentä vuotta pankkiirina Helsingissä ja Lontoossa. Pyrin pankkiurani aikana seuraamaan rahoituksen akateemista tutkimusta, joten tilaisuus päästä yhdistämään teoriaa ja käytännön kokemusta Professor of Practice -roolissa oli erittäin houkutteleva.

Tehtäväni koostuvat opetuksesta, tutkimuksesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Olen itse kokenut tärkeimmiksi tavoitteikseni käytännön kokemuksen välittämisen opiskelijoille, sekä akateemisen tutkimustiedon kiteyttämisen ja tuomisen osaksi julkista keskustelua.

Mahdollisuus tarjota opiskelijoille uusia näkökulmia on parasta työssäni.

Rahoituksen tutkimus Kauppakorkeakoulussa on kansainvälisesti arvostettua ja korkeatasoista, joten on kunnia olla osa tätä tiedeyhteisöä. Parasta työssäni on mahdollisuus toimia opiskelijoiden kanssa ja tarjota heille uusia näkökulmia ja erilaista sisältöä niin opintoihin, tutkimukseen kuin urasuunnitteluunkin.”

Maire Syrjäkari Photo Mikko_Raskinen

Maire Syrjäkari, pedagoginen asiantuntija

”Tulin Aaltoon vuonna 2010, vaikka olin jo kauan aiemmin päättänyt, että en muuttaisi Etelä-Suomeen. Kiinnostuin kuitenkin Aallon tarjoamista tehtävistä ja näköalapaikasta, ja päätin tarttua tilaisuuteen. Olen ollut päätökseeni todella tyytyväinen.

Työni on suunnitella ja toteuttaa Aallon akateemisen henkilöstön opetusosaamiseen liittyvää koulutusta, osallistua opetuksen arviointiin sekä tukea kurssien ja ohjelmien kehittämistä. Tavoitteenamme on tukea opiskelijoiden korkealaatuista oppimista, sekä opintojen etenemistä linjakkaasti suunniteltujen ja toteutettujen koulutusohjelmien myötä.

Avoimessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä pääsee kokeilemaan omia rajojaan.

Opettaminen yliopistopedagogisilla kursseilla voimaannuttaa joka kerta: yhteiset keskustelut eri alojen ja eri kulttuureista tulevien opettajien kanssa ovat hyödyllisiä ja mielenkiintoisia sekä osallistujille että ohjaajille. Parasta työssäni on yhteisön avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa pääsee yhteistyössä kollegojen kanssa liekehtimään ja kokeilemaan omia rajojaan sekä toteuttamaan jotakin ihan uutta.”

Tommi Mikkola Photo Mikko Raskinen

Tommi Mikkola, yliopistonlehtori

”Olen pitkän linjan aaltolainen: päädyin Teknillisen korkeakoulun Laivalaboratorion kesäharjoittelijasta tohtoritutkijaksi ja sitä kautta nykyisiin tehtäviin virtausmekaniikan yliopistonlehtoriksi.

Työni on hyvin voimakkaasti opetuspainotteista. Päätavoitteeni on virtausmekaniikan opetuksen systemaattinen kehittäminen mukaansa tempaavaksi kokemukseksi, jossa opiskelijoita haastetaan, mutta myös tuetaan riittävästi. Hain nykyiseen tehtävääni siksi, että olen havainnut omien vahvuuksieni olevan nimenomaan opetuksessa. Paikka tarjosi myös erinomaisen mahdollisuuden päästä vaikuttamaan virtausmekaniikan opetukseen opintojen alkutaipaleesta saakka.

Nautin tilanteista, joissa pääsee aitoon vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa.

Nautin tilanteista, joissa pääsee aitoon vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Erityisen mieluista on ollut laskutupien vetäminen virtausmekaniikan peruskursseilla. Niissä on päässyt kokemaan aidosti, miten opiskelijat lähestyvät tehtäviä, pohtivat niitä yhdessä, oivaltavat ja oppivat virheistä.”

Jessica Sinikoski Photo Mikko_Raskinen

Jessica Sinikoski, viestintäpäällikkö

”Tulin Aaltoon järjestämään sen historian ensimmäisiä lukuvuoden avajaisia vuonna 2010. Sittemmin olen vetänyt strategiset tapahtumat -tiimiä, joka on osa viestintäpalveluja.

Aallossa tehdään rohkeasti oman näköistä, aidosti uutta ja erilaista.

Aallossa kunnioitetaan perinteitä, mutta tehdään silti rohkeasti oman näköistä, aidosti uutta ja erilaista. Tapahtumat toimivat yliopiston viestintäkanavana ja tradition luojana, yhteishengen rakentajana ja yhteistyön mahdollistajana. Kampuksilla järjestetään yli 600 tapahtumaa vuodessa. Tavoitteenani on pohtia, miten yliopiston olemus tiivistyy konkreettiseksi tapahtumissa - miltä Aalto näyttää, tuntuu ja maistuu?

Työssäni parasta on monipuolisuus: koko yhteisö vahtimestareista rehtoriin ovat työkavereitani, ja teen tapahtumia niin opiskelijoille kuin Nobel-voittajillekin. Minua inspiroi ajatus, että voin omalla työlläni tehdä näkyväksi tutkimusta, joka vaikuttaa yhteiskunnassa ja auttaa ihmisiä. Tapahtumat voivat saattaa yhteen tahoja, jotka lähtevät tekemään yhteistyötä. Saan siis olla omalla tavallani mahdollistajana maailmanluokan tutkimusta tekevässä yhteisössä.”

Mikko Matilainen Photo Mikko Raskinen

Mikko Matilainen, hankinta-asiantuntija

”Hankintatiimissämme on todella laajaa osaamista, sillä Aallossa tarvitaan tavaroita, palveluita ja järjestelmiä laidasta laitaan – aina pilvipalveluista satelliittien laukaisuihin.

Oman työni tavoite on tukea Aaltoa digitalisaatiostrategian toteuttamiseen liittyvissä hankinnoissa. Työhöni kuuluu olennaisesti kilpailutusten suunnittelu, valmistelu, toteutus ja sopimusneuvottelut, mutta myös IT-hankintastrategian ja -prosessin kehittäminen. Parasta on työn monipuolisuus, loistavat työkaverit ja mahdollisuus oppia uutta.

Parasta on työn monipuolisuus, loistavat työkaverit ja mahdollisuus oppia uutta.

Ennen Aaltoa urapolkuni on keskittynyt kansainvälisiin yrityksiin yksityissektorilla. Aallossa minua kiinnosti mahdollisuus osallistua digitaalisen yliopiston rakentamiseen ja halu tuoda työelämässä hankkimani kokemus vanhan opinahjoni hyödyksi – olen alun perin Teknillisen korkeakoulun kasvatti.”

Hannes Päivänsalo Photo Mikko Raskinen

Hannes Päivänsalo, päällikkö, IT-operaatiot

”Tiimimme vastaa Aalto-yliopiston yhteisten IT-palvelujen teknologiasta ja tuotannossa olevista IT-ratkaisuista. Päätehtäväni on varmistaa IT-palvelujen keskeytymätön toiminta ja IT-teknologian sekä infrastruktuurin kehittäminen tukemaan Aallon digitaalista transformaatiota.

Minua kiinnosti mahdollisuus päästä avainrooliin modernin ja kansainvälisen yliopiston digitaalisen transformaation ytimeen.

Urataustani ennen Aaltoa keskittyy yritysmaailmaan, missä olen toiminut erilaisissa johto- ja konsultointitehtävissä IT-kentällä. Aallossa minua kiinnosti mahdollisuus päästä avainrooliin modernin ja kansainvälisen yliopiston digitaalisen transformaation ytimeen. Meillä on erityinen iskun paikka viedä läpi ainutlaatuinen yliopiston toiminnan muutos, joka voi nostaa Aallon seuraavalle tasolle.

Työssäni kuitenkin ehdottomasti parasta ovat ihmiset. Meitä aaltolaisia löytyy erilaisia joka lähtöön, mikä tekee työstä erityisen mielenkiintoista!”
 

  

Myrto Chliova, Assistant Professor of Entrepreneurship                 Sven Bossuyt, Associate Professor of Engineering Materials 

   

Kai Saksela, Doctoral Candidate, Entrepreneur                               Minna Suoniemi, Lecturer of Media Pedagogy, Visual Artist

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 26.02.2018.