Tenure track -professorit

Aalto-yliopiston professorien tenure track tarjoaa tutkijoille poikkeuksellisen hyvin tuetun ja selkeän urapolun kohti vakinaista professorin tehtävää. Tenure trackillemme on vuoden 2010 jälkeen rekrytoitu lähes 300 uutta professoria, joista kolmannes tulee Suomen ulkopuolelta.

Professorien urapolun tavoitteena on tukea professorin akateemista vapautta ja edistää huipputason saavuttamista tutkimuksessa, opetuksessa, akateemisessa johtamisessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa.

Miksi hakea Aalto-yliopiston tenure trackille?

  • Rakenna menestyksekäs akateeminen ura – tähtäämme yhdessä sinun kehittymiseesi ja etenemiseesi selkeästi määritellyllä urapolulla
  • Vie tutkimuksesi uudelle tasolle – kunnianhimoiset tavoitteet ja parhaat kollegatmahdollistavat nopean akateemisen kehittymisen
  • Hyödy yliopiston laajasta yritysyhteistyöstä – yritysyhteistyömme on maailman kärkeä (14. sija maailmassa, CWTS Leiden Ranking)
  • Saa tukea tutkimusresurssien hankintaan ja koordinointiin – huippuluokan tukipalvelut takaavat sinulle keskittymisen olennaiseen. Aalto-yliopisto on esimerkiksi ERC-rahoituksessa Suomen menestynein.
  • Kehitä johtamistaitojasi ja pedagogista osaamistasi – professorimme saavat huipputason koulutusta sekä akateemisen johtajuuden että pedagogiikan alueella


Aalto_career_track_5-700x436.jpg


Tenure track käsittää kolme tasoa; Assistant Professor, Associate Professor ja Full Professor. Rekrytoinnit voidaan tehdä mille tahansa näistä tasoista kulloisenkin hakuilmoituksen mukaisesti. Rekrytointimme perustuu avoimeen kansainväliseen kilpailuun ja valinnoissa kiinnitetään huomiota ensisijaisesti tieteelliseen ja/tai taiteelliseen potentiaaliin ja ansioihin.

Tenure trackilla edetään väliarviointien perusteella, jotka perustuvat vain omiin ansioihisi; et kilpaile kollegoidesi kanssa. Suoriutumista arvioidaan kolmella osa-alueella: tieteellinen/taiteellinen toiminta, opetus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Arviointikriteerit perustuvat ennakoitavuuteen, avoimuuteen ja kansainvälisesti vertailukelpoisiin periaatteisiin. Tarkemmat kriteerit löytyvät kohdasta arviointikriteerit.

Professorin työnkuva

Professorin työ koostuu tieteellisen tutkimustyön tai taiteellisen työn harjoittamisesta ja ohjaamisesta, siihen perustuvan opetuksen antamisesta, tieteen tai taiteen kehityksen seuraamisesta sekä alan yhteiskunnalliseen vuorovaikutukseen ja kansainväliseen yhteistyöhön osallistumisesta. Professorin urapolulla olevien henkilöiden työnkuva sovitaan yksilöllisesti vuosittaisissa kehityskeskusteluissa. Aalto-yliopiston linjaukset professorien ajankäytöstä ja työnkuvan osa-alueista on kuvattu alla.

Tenure_time_allocation-fi.jpg

Tutustu tenure track-professoreihimme

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 27.09.2017.