Ura Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tekniikka, talous, taide ja muotoilu kohtaavat. Ihmiset tekevät Aallon: mahdollistavat huippuluokan tutkimuksen ja koulutuksen, luovat kantaaottavaa taidetta ja edistävät yhteiskuntaa uudistavaa yhteistyötä. Tule mukaan osaksi kansainvälistä yhteisöämme.

photo_careers.jpg

Professorit

Akateemisen henkilökuntamme ytimen muodostavat professorit. Tenure track -urajärjestelmämme eri tasoilla (assistant, associate ja full) toimivat professorit ovat tutkimus- tai taiteenalansa intohimoisia osaajia ja opettajia. Heidän lisäkseen Aallossa työskentelee elinkeinoelämän, julkisen sektorin ja taiteen aloilla meritoituneita ammattilaisia Professor of Practice -tehtävissä. Adjunct Professor -tehtävissä toimivat puolestaan ovat Aallossa osa-aikaisesti työskenteleviä, opetukseen vahvasti osallistuvia professoreita. Lisäksi Aallossa on myös muista organisaatioista vierailevia professoreita.

Lehtorit

Lehtorit keskittyvät työssään erityisesti opetukseen ja sen kehittämiseen. Lisäksi he osallistuvat tutkimukseen ja/tai taiteelliseen toimintaan. Aalto-yliopiston lehtorien urajärjestelmän tavoitteena on edistää opetushenkilökunnan henkilökohtaista osaamisen kehittymistä. Vastuu opetuksen kehittämisestä ja opetuksen johtamisesta kasvaa kokemuksen karttuessa.

Tutkijatohtori ja Research Fellow -tutkijat

Tutkijatohtorit ovat vastavalmistuneita tohtoreita, jotka ovat pätevöitymässä tutkijanurallaan ja muutoin edistämässä akateemista uraansa. Tehtävä tarjoaa hyvän tilaisuuden kehittyä tutkijana, hankkia opetuskokemusta ja hakeutua tenure track-urapolulle. Research Fellow -tutkija on jo tutkijatohtorina ansioitunut, akateemista osaamistaan edelleen kehittävä tutkija.

Staff Scientist  ja Senior Scientist -tutkijat

Staff Scientist ja Senior Scientist -tehtävissä toimivat tutkijat tukevat professoreita ja lehtoreita näiden tutkimustyössä. Heillä on erikoisosaamista esimerkiksi tutkimuslaitteistojen käytöstä ja kehittämisestä osana tutkimusta. Staff Scientist ja Senior Scientist -tehtävissä edellytetään tohtorintutkintoa tai vastaavia taiteellisia ansioita.

Tohtorikoulutettavat

Tohtorikoulutus on akateemisen uran ensimmäinen askel. Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisesti korkealaatuista tohtorikoulutusta kaikilla tutkimuksen ja taiteen aloillaan. Korkeakoulumme järjestävät tohtorikoulutettavien valinnan yleensä kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Joissain ohjelmissa on jatkuva haku – tarkempi hakumenettely löytyy korkeakoulujen sivuilta. Lue lisää Aallon tohtoriohjelmista

Tukipalvelu- ja asiantuntijatehtävät

Huipputason tiede ja taide vaatii huipputason tukiverkoston. Aalto-yliopiston opetus- ja tutkimustoiminnan tukena työskentelee suuri joukko erilaisia osaajia palvelu- ja asiantuntijatehtävissä. Tehtäviä on tarjolla muun muassa innovaatiopalveluiden, oppimisen, IT:n, markkinoinnin, HR:n, rahoituksen, talouden ja kiinteistöhallinnan saroilla.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 11.01.2018.