Visio kampuksesta

Otaniemen kampus uudistuu voimakkaasti. Vuoteen 2021 mennessä kaikki yliopiston ydintoiminnot ovat Otaniemessä, jonne on muodostunut elävä ja innovaatioita tukeva Aalto-kaupunki.

Otaniemeen rakennetaan yhdessä Espoon kaupungin kanssa vuorovaikutteinen ja käyttäjälähtöinen huippuympäristö tutkimukselle, innovaatioille, oppimiselle ja taiteelle. Lähivuosina asuntojen ja työpaikkojen määrä kasvaa tuhansilla ja joukkoliikenneyhteydet paranevat oleellisesti metron ja pikaraitiotien myötä. Otaniemeä ympäröivät yritykset, startupit, teknologiapuistot ja yliopiston kampus kytketään entistä tiiviimmin toisiinsa tukemaan uuden tiedon ja innovaatioiden syntyä.

Tulevaisuuden Otaniemessä työ, asuminen ja palvelut liittyvät ainutlaatuisella tavalla toisiinsa. Alueella kokeillaan uusia toiminnallisia ratkaisuja sekä tilojen luovaa yhteiskäyttöä eri käyttäjäryhmien tarpeisiin. Kampuksen kehittämisen tavoitteena on arvokkaan historian ja uudenlaisen suunnittelun sekoittaminen. 

Verstas Arkkitehtien havainnekuva Otaniemen metrokeskuksesta, josta tulee koko alueen kohtaamispaikka. Metrokeskukseen sijoittuu yliopiston toimintojen lisäksi myös kaupallisia palveluita, kuten kauppoja ja ravintoloita.


Otaniemi_kartta_visio.png

Uudistuvan Otaniemen keskustaan rakentuu Aalto-kaupunki, joka yhdistää yliopiston toiminnot ja alueen kaupalliset palvelut sekä toimii liikenteen solmukohtana. Sen ytimeen nousee uudisrakennukset Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun käyttöön sekä metrokeskus. Otaniemi Innovation Hub -alue kokoaa kumppaneita yliopiston läheisyyteen. 

Uutiset

Tapahtumat