Tutustu kampuksen uusiin rakennuksiin

 

A GRID
Otakaari 5
Valmistuu Helmikuussa 2018

agrid_havainnekuva.jpg

A Grid on yksi Euroopan suurimmista kasvuyritysten keskittymistä ja osa Aalto-yliopiston ekosysteemiä, johon kuuluvat myös muun muassa Design Factory ja Startup Sauna. A Grid tarjoaa startup-yrityksille suoran väylän Aalto-yliopiston ja Otaniemen kampuksen verkostoihin, palveluihin, tutkimusinfrastruktuuriin ja osaamiseen. A Gridissä toimivat myös Euroopan avaruusjärjestö ESA sekä Aalto Start-Up Center ja monia yrityksiä, kuten Fortum.

A Gridin tilat peruskorjataan entiseen Sähkötekniikan korkeakoulun rakennukseen.

Katso myös: A Gridin verkkosivu (agrid.fi)


VÄRE - Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun rakennus
Otaniementie 14
Valmistuu vuonna 2018 

Maarintie-13-havainne-1-ID-158642.jpg

Väre on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uusi kotipesä syksystä 2018 lähtien. Pinta-alaltaan 33 000 brm2:n kokoinen rakennus on kampuksen suurin rakennushanke sitten Teknillisen korkeakoulun perustamisen.

Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit. Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n omistamaan rakennukseen sijoittuu myös Metrokeskus palveluineen.

Katso myös:
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muuttohankkeen verkkosivusto (onecampus.aalto.fi)

 

METROKESKUS A BLOC
Otaniementie 12
Valmistuu 2018

Väre_rakennus_havainnekuva.jpg

Aalto-yliopiston metroaseman viereen vuonna 2018 valmistuva metrokeskus A Bloc on koko kampuksen yhteinen kohtaamispaikka, joka moninkertaistaa Otaniemen palvelutarjonnan. A Blociin tulee erikoisliikkeitä, ravintoloita, liikuntakeskus, päivittäistavarakauppa ja Alko. Yhteensä liiketiloja on noin 6 000 m2. Metrokeskus on osa Verstas Arkkitehtien suunnittelemaa Väre-rakennusta, jonka teemana on kokonaisvaltainen vastuullisuus.

Katso myös: Metrokeskuksen liiketilat (aaltocre.fi)
 


KAUPPAKORKEAKOULU
Maarintie 13
Valmistuu 2019

Kauppakorkeakoulu muuttaa Helsingin Töölöstä Maarintie 13:n uudisrakennukseen kesällä 2019. Rakennuksen suunnittelussa on ollut mukana yli 250 sen tulevaa käyttäjää, kuten opiskelijoita, tutkijoita ja muuta henkilökuntaa. Kauppakorkeakoulusta pääsee sisäreittiä pitkin viereiseen Väre-rakennukseen, jossa toimivat Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ja monipuolisten palvelujen metrokeskus A Bloc. Kauppakorkeakoulun on suunnitellut Verstas Arkkitehdit ja sen kokonaislattiapinta-ala on 42 000 m2.

Pinta-ala 9 000 brm2.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 20.04.2018.