Rakentaminen

Otaniemen kampuksen uudistuminen on täydessä vauhdissa. Suuret työmaat edistyvät nopeasti ja antavat jo viitteitä tulevasta, kampuksen ydin valmistuu vuoden 2020 tienoilla.

Aalto-kaupunki nousee Otaniemen ytimeen
 

Ilmakuva_0417.jpg

Uudet rakennukset Taiteiden ja suunnittelun korkeakoululle ja Kauppakorkeakoululle sijoittuvat kampuksen ytimeen, Alvar Aallon suunnitteleman Kandidaattikeskuksen ja tulevan metroaseman viereen. Kuvan suunta idästä länteen päin. Kuva Mikko Raskinen.

Keskeisellä paikalla Otaniemen kampusta on suuri rakennustyömaa, johon nousee kaikkiaan neljä uutta rakennusta. Entinen Sähkötekniikan korkeakoulun rakennus (Otakaari 5) on peruskorjauksessa ja siihen avataan kasvuyrityskeskus A Grid. Rakennushankkeita koordinoi ja johtaa Aalto CRE (Aalto University Campus & Real Estate), joka myös tiedottaa töiden etenemisestä.

Tietoa uudisrakennustyömaista (aaltocre.fi)
Kampuksen rakennuttaja Aalto CRE (aaltocre.fi)

Väreen ja Kauppakorkeakoulun rakennustyöt käynnissä
 

Väre_11_2016.jpg

Väreen runkotyöt ovat jo lähes valmiit marraskuussa 2016. Kauppakorkeakoulun rakennus sijoittuu Väreen taakse. Kuva Kalle Kataila.

Väre on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön tuleva uudisrakennus. Sen arvioidaan valmistuvan kesällä 2018. Kauppakorkeakoulun rakennuksen tontilla tehdään alkuvaiheen rakennustöitä. Samaan kortteliin sijoittuu lisäksi uusi Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä oleva metrokeskus kaupallisine palveluineen. 

Rakennustyömaat ovat keskeisellä paikalla kampusta. Bussi-, auto-, polkupyörä- ja jalankulkuliikenne toimii toistaiseksi poikkeusreiteillä.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa on käynnissä One Campus -hanke muuton valmistelemiseksi Arabiasta Otaniemeen. Opiskelijoista ja henkilöstöstä koostuvat työryhmät suunnittelevat uuden rakennuksen toimintaa ja ratkaisuja.

Tietoa Väreen työmaasta (aaltocre.fi)
One Campus -verkkosivusto (onecampus.aalto.fi)
One Campus -blogi (onecampus.aalto.fi)
Web-kameran kuvaa Väreen työmaasta
Web-kameran kuvaa Kauppakorkeakoulun työmaasta
 

Metrokeskukseen kauppoja ja palveluita
 

Metroasema_Länsimetro.jpg

Aalto-yliopiston metroasemalta pääsee nopeasti Otaniemen kampuksen ytimeen. Havainnekuva Länsimetro / ALA Arkkitehdit..

Otaniemi saa Aalto-yliopisto-nimisen metroaseman, kun Länsimetro aloittaa liikennöinnin. Vuonna 2018 metroaseman yhteyteen valmistuu Aalto-yliopiston metrokeskus, johon sijoittuu yliopiston oman toiminnan lisäksi kauppoja, liiketiloja ja palveluja.

Tietoa metrokeskuksesta (aaltocre.fi)
 

 

Uutiset

Tapahtumat